Julkalendern!




Imorgon är det första december och det är dags för vår egen julkalender!



/Bloggarna

Vindruvor

Idag vill jag dela ut några vindruvor för härliga insatser!

Först en stor vindruva till Anna som ordnande födelsedagskalas idag :) Tack Anna!

Sen blir det en varsin vindruva till Melica och Amanda målis som stod för dagens räddningsaktion. Det var nämligen så här att ingen hade sladden till musiken med sig. Ågren var sjuk, Malins låg hemma och sen tror jag att det är en sladd som har försvunnit också(eller om det är ågrens som har försvunnit).

Hur som helst; Melica frågade runt, men ingen hade någon liten sladd gömd i väskan så hon tog saken i ena händer och bestämde sig för att springa till ringen och köpa en. Amanda målis följde med som smakråd. En sladd fick vi, silver till på köpet och musik till träningen. Grymt brudar! Tack för musiken!

Jag vill också tacka för att vi fick springa hela tio trappvarv idag och tio ryssar.

Vi hoppas att Lina lyckas få sin katt att sluta leka kurragömma(eller attackera ben). Annars vill vi gärna ha det på film.

Sen är den stora frågan om Martina lyckades ta sig hem från Italien(hon skulle nämligen landat imorse men planet var tydligen inställt pga snökaos)...fortsättning följer...

/Amanda

Sagan om taket som läckte...

Det var en gång två flickor som taggade för en riktigt rolig handbollssöndag, med först herrmatch och sen dammatch. Det började bra.

Eriksdalshallen bjöd på underhållande handboll och Jessie underhöll i sin tur de två flickorna med sin berättelse om "hur hon faktiskt fick röra bollen". Vi konstaterade att publiken hade svårt för att klappa i takt och att man inte ska utmana ödet och säga "nu har vi det här". I halvtidspausen erbjöds de två flickorna att få skjuts till nästa steg i berättelsen, nämligen farstahallen där en match mot tyresö strand skulle spelas. Flickorna tackade men avböjde eftersom att de ville se andra halvleken av herrmatchen. "Om vi går nu så kanske det betyder otur" signerat den ena flickan. 

Flickorna hejade, skrek och skrattade och herrarna vann tillslut. Tjoho! Nöjda och glada begav sig de två flickorna ut i snöovädret för att kommunalt(!) ta sig till farstahallen, något som den ena flickan tyckte va spännande eftersom att hon oftast åker bil till matcherna. 

Tunnelbanan kom snällt. Hallen låg snällt där den skulle, men väl vid ingången till hallen möttes de an en syn de helst ville slippa. Där kom Anna, och Elin, och Pelle och trunken med bollar å klister å tejp.

"Matchen är inställd. Taket läcker"

De två flickorna svor så det osade, gick in i hallen för att själva se de hinkar som stod utställda runt om på planen. Taket läckte och matchen var inställd. 

Så det var bara att åka hem igen. Som tur va fixade Madde målis skjuts åt oss. Tack Madde!
Mauos lussebullar fick snällt åka hem igen, och vi utan att ha fått sett någon match.

Tydligen hade ylva varit först i hallen redan sen klockan kvart i fem(ylva brukar annars ha en tendens att komma lite sent ibland) men goda gärningar straffade sig idag. Ingen match. Buhuuu.

Sammanfattning: Det kunde ha blivit en bättre handbollshelg. Men killarna vann i alla fall. 
Imorgon får vi trösta oss med träning, och om Anna inte har ändrat sig så blir det födelsedagskalas!


/Amanda "En av flickorna"



 

I AM A CHAMPION

Klart jag lägger upp den amanda :) 

KOLLA OCH TAGGA TILL!  /melica


Första advent

Snö, ljusstakar och pepparkakor. Första advent på er alla hammarbyare! Snart blir det dags för julkalender här på bloggen...

Idag blir det julpyntning och pyssel men lite handboll hinner man självklart med.

I början på säsongen taggade Melica till inför match med ett speciellt tal hon hittade på youtube. Det var ett riktigt galet, skrikande och supertaggande tal som hölls av tränaren till ett amerikanskt fotbollslag till sina spelare. Tyvärr hittar jag inte länken så Melica, länka!

Match ikväll! Med eller utan tal så kör vi!




/Amanda

Nej jag är inte bitter...

Nyss hemkommen från junismatchen..och ja jag är bitter. Med fem minuter kvar hade vi vinsten som i en liten ask med fyra bollar upp. Men vi vet alla att allt kan hända i handboll.. och det gjorde det, inte till vår fördel då.

Det var vår vinst som vi kastade bort. Surt, fiskpinne, censur censur.

Under denna matchen fick vi lära oss att Lina kan göra mål ur alla vinklar. Uppochned, bakåfram, genom försvar, på väg bakåt, på väg åt sidan, via stolpar och ribba. Vi lärde oss också att Malin kan bomba från stillastående avstämt. Vackert! Vår robot Hanne lät lite mindre som en robot idag och det visade sig att Madde har en strålande framtid som linjespelare efter sitt snygga mål.

Men efter regn kommer solsken(klyschigt ja vet) så det är bara att ladda om. På söndag är det två poäng som gäller! tagga taggtråd, ät gröt och allt det där.

Det blir finfin hejarklack också!


/Amanda

on my way

Ombordstigning nu. Tagga till helgen tjejer, vinst är de som gäller!! Amanda, du får i uppgift att smsa o berätta hur de gått. Forza Bajen!! /Martina

Hammarby- Kungsängen, Bajen-Tellus

  



  



  

  



fler bilder finns här!

/Martina

Matchbilder!

Henrik Bergqvist fortsätter att ta fina bilder från bajenmatcherna. Väldigt roligt! Tack!

Här kommer en länk till alla de matchbilderna, ett utropstecken för de två senaste albumen med bilderna ifrån matchen mot Sportgear och nu senast från i söndagsmatchen mot tellus, som ni kanske har missat.  Enjoy. Det finns riktigt fina "minbilder" här som lägger sig högt upp på listan ang. årets min. Vilken är din favorit?
 


En av mina favorriter är Lollos mördarblick med ballerinafoten från Huff-matchen. Klockren!



För att komma i matchstämning:

 
Applåder till "klacken" efter vinsten mot Tellus 21/11


Länk till fler bilder från i söndags kommer.


/Amanda

Huuuyaaaa

Först och främst: tack för bullarna Madde! De var superfina och supergoda! De påminde om sånna där bageribullar ni vet som ser ut som kringlor. Fast egentligen kanske vi borde tacka Beccan för det var nämligen så att Madde GLÖMDE bullarna hemma, och vi som hade längtat så. 

Som tur va fick Madde hjälp av syrran att rädda dagen. Beccan försökte även förklara hur man gör sånna där fina bullkringlor men jag tror inte att någon i omklädningsrummet riktigt förstod ändå. Upp till bevis. Lagbak nästa?

Men det får vänta för imorn flyger fågel beccan iväg. Vi önskar trevlig resa och lovar att vi ska hålla dig uppdaterad om vad som händer i bajenland! Vi hoppas också att Martina får en trevlig minisemester i locatelli land!

Det var ju ett tag sen vi ställde om klockan men det kan vara lite knepigt ibland. 17.45 ringde Carro, totalt superstressad, peter.
"Jag blir lite sen"
"Vad är klockan då?"
"17.45"
"Vi börjar klockan sju"
Så vi välkomnade henne till grupp tidig, alltså vi som alltid kommer lite extra tidigt för att umgås på läktaren. Grupp tidig består i vanliga fall av M:en: Madde målis, Mauo, Martina, även Malin ibland och jag. Rosen tittar förbi ibland och Broberg. Igår hade vi Lina med oss också.  Trevligt, supertrevligt. The more the merrier!

Gårdagens ämne var mellannamn, bullar och snöovädret.  

Nu är det snart helg och helg = matcher (i alla fall för en del denna helg *hmph hmph*
Fredag innebär junismatch och denna gång mot haninge. På söndag blir det bajen- tyresö strand.

Imorn blir det fredagsmys med broberg för oss andra.

Tillslut vill jag bara skicka en hälsning från hela laget till Erika som opererade sitt knä i veckan. Härligt att operationen gick bra. Krya på dig så hoppas vi få se dig på plan snart igen!

Vi hälsar givetvis till Kolan också! Dumma knän som går sönder! Nu tränar vi tjejer. Go muskeln som räddade Malin :)


/Amanda


Julia + toa= sant

om man går in på vår lagsida och kollar i gästboken hittar man detta:

"Jag hitta världens bästa app till iphonen idag!! Toahjälpen heter den, den söker upp vart man är och sedan visar vart närmsta toan finns!! aawsome!!"


är det någon som är förvånad, med tanke på vem det var som skrev?



Ses ikväll tjejer!

För dom som vill åka med till Mariehamn o heja så har jag fått lite mer info, nu kör vi!!
Och för dom som inte upptäckt det än, och till våra supportrar: matchen mot Mariehamn på bortaplan, är flyttad till den 9 jan.


/Martina

Bullar!!!

Ryktet går att Madde H ska baka idag eftersom hennes lillasyster bett henne om det..
(Beckan åker till Usa snart.. Är det så att hon vill ha lite bullar för att komma ihåg sin syster?)
Eftersom det bara är Martina och Carro som visat intresse så säger Madde att hon bara ska ta med sig 2 bullar..

     

Är det ok för er? Inte?

namnlista i kommentar-fältet, skriv upp er om ni också vill ha bulle!

för om Madde sviker så får väl Peter och Pelle (eller någon annan med bra idé) komma på nå bra straff..?
he he he

/bullsugen gästbloggare

skvallertisdag?

Felicia blev visst lite kär i en utländsk kille i djurg*censur* som har träning före oss.. En av hennes svagheter verkar vara ben/vader..


Emma har som vana att kolla in i omklädningsrum som har öppen dörr, fick en spelare i Hammarbys herrlag uppleva igår..

Broberg kollar på Gossip Girl. Vågar någon berätta för Peter att rätt många i laget gör det?
Var va Jessica innan träningen, eftersom hon kom i tid till halltiden?
Och.. var va Ågren?


De gyllene shortsen

"Nej, tusan också", och så står man där och gräver febrilt i väskan. Shortsen, var är ni någonstans?!?!?

"Äsch kör i undershortsen" citerat omklädningrummet. Njaaaaa...

Men så är det så fyndigt att Jessie en gång i tiden när hon också letade febrilt i väskan utan någon framgång hittade ett par shorts i förrådet. Vem dessa en gång tillhörde lär vi aldrig få veta men men. Ett par gyllene shorts(eller ja de är gröna) men de "räddade" Jessie den gången, och Mauo en annan.

Så jag gick målmedvetet för att leta reda på dessa gyllene shorts. "Åh juste de ligger hemma. Jag skulle tvätta..." sa Mauo. Det var det med de gyllene shortsen. Rosen garvade gott åt mitt öde. Förresten Malin så är det nog bäst att du kommer förbi och säger hej för: citerat Emma: "Malin? Vilken Malin?"  Vi skyller på att hon spelade igår och kanske fick sig en liten smäll som gjorde henne förvirrad...

Tack vare flizan fick jag ändå tag på några shorts(och inte vilka som helst utan nästa mina egna eftersom hon har mitt nummer baklänges eller kanske jag hennes. 13 och 31, välj själva :). Peter kom med förslaget att jag skulle ställa mig uppochned så att det skulle bli rätt. Jag var tveksam.) Så tack Felicia! Det gjorde min träning!

När vi ändå pratar shorts måste jag ta upp incidenten som hände för kanske en månad sen innan onsdagsträningen. För de som inte vet, tränar innebandydamer före oss på onsdagar, och just den här onsdagen var det en av de tjejerna som enbart var iklädd rosa hotpants. Hon sa(med en blick på oss): Vadårå det är väl precis så här handbollstjejerna kör? Kortkorta shorts"

Visst för att det finns handbollstjejer som rullar upp sina short way too much men ingen av oss är så extrema. 
"Innebandy tjejer då?, är det snyggt att ha shortsen nere vid knäna? Vi har i alla fall snygga ben att visa upp" citerat "Snackpåsen" Carro.  

Shortskampen går vidare. Vi hoppas att de gyllene shortsen hamnar i förrådet igen. Till nästa som glömmer.

/Amanda


Handbollsfest

Efter 5½ timmar i hallen kan man inte säga annat än: vilken handbollsfest, även om det kunde ha börjat bättre i ju med herrarnas sura förlust.

18.15 drog första matchen igång, och det var banne mig lite fler folk på läktaren än det brukar vara(fast i jämförelse med hur mycket folk som var på herrmatchen kan man knappast kalla det mycket).

"Om läktaren var mindre skulle det se ut som jättemycket folk" citerat Mauo. 
 Men nu är ju eriksdal ganska stor. Vår kära borg. På bortre långsidan, där klacken brukar sitta, satt det kvar några bajare som utgjorde vår alldeles första utomstående klack. Tack så mycket för stödet! Vi hoppas att det var värt att stanna. Det var riktigt taggande.

5 insläppta mål i första halvlek efter grymt försvarsspel, och sen gasade vi på i andra med lite djärvare framåt. Vinst 26-14 tillslut. Broberg hade tippat på 29-18. Bra tippat broberg!

Match två inledde lite trevande, men sen visade bajebrudarna att man inte kommer till eriksdal och tar två poäng som bortalag. Vinst med 25-13.

Vi gratulerar våra resväskor Carro och Beccan som hann till matchen(carro visserligen till "fel" match men ändå).

Det var många leenden på planen, vilket var härligt att se.

Vi tackar också sjucklingarna Malin och Martina för deras support från läktaren. Snart är ni med igen!

Sen vill ja bara säga att ja visst fångade bollarna. Så det så.

/Amanda

yra höns

Jajamen, ryktet stämde. Jag gick förbi hallen igår, var inte med och tränade då kroppen inte är helt okej än.. men jag lyste med min närvaro!
Jag blev faktiskt lite rörd över tjejernas reaktion, kul att se att folk blir glada över ens ankomst (verkade så iaf:p )!

Tack tjejer! Ni är underbara!

Mina yra små höns! :)

    

    
             

   

      
Ågren hade svårt att hålla sig på fötter.. 

    
        söta Melica.. med otroligt vacker tröja!
    

   

   

         
      notera Maddes dans-steg i bilden i mitten.
Så får vi se hur mycket stryk jag får av Miss 08 för att jag lägger upp den där sista bilden..

Matcher imorn tjejer, TAGGA!!


/Martina


MARTINAAAAA <3

Ja, hon kom ner idag. Och jag hade dagen till ära hennes inter-tröja på mig! Fint skare va minsann!


För den som vill veta lite om träningen bestod den tilll en början av fotboll. Tydligen stog martina och peter och fnissa på sidan (och martina fotade också tror jag) vilket jag inte alls kan förstå. Vackrare spel får man leta efter... typ...
Under fotbollsmatchen kom jag fram till att Broberg nästa gång inte får vara med i något lag, speciellt inte i samma lag som pelle. Dom är nämligen för dåliga... typ... (på att anpassa sig till min nivå så att säga)
Sen sköt vi och sköt lite mer.


/melica


Grattis!

Grattis Anna på stora dagen!

På söndag firar vi med handbollskalas!

Snart dags för fredagsmys. Vi hoppas att Martina hittar dit också. 


/Amanda

Martina?

Saknar ni henne också?

        


Rykten cirkulerar att hon kanske kommer förbi imorn, om inte för att träna så iallafall för att säga hej..

Xoxo
/Gossip girl

Konsten att fånga en publik

Nu till svaret på den roliga hinten!

På söndag smäller det i Eriksdal.

Först herrmatch.

Sen dammatch mot Kungsängen(div3).

Sen ytterligare en dammatch mot Tellus(div4).

Frågan är: hur ska vi få publiken att stanna?
Herrmatch hemma i Eriksdal= mycket publik (vi hoppas att det kommer att ligga på kring 1000 som de senaste två matchern). Så vore det inte skojs om vi kan få åtminstone några av de där 1000 bajarna att stanna och kolla? Jag vet särskillt att rosen vill ha mycket publik. Hennes ögon tindrar av bara tanken.

Martina har raggat publik som ni har hört, och jag hoppas att alla har bjudit in släkt, vänner och bekanta. Så nu saknas bara ännu fler bajare.

Så hur ska vi lyckas? Låsa dörrarna? Karlssons klister på stolarna? En jättstor skylt? GE FÖRSLAG!

Publik = peppning = taggning= energi= bra spel= mål och bra försvar = vinst

Ett vackert recept. Så skriv på brudar. Hur ska vi lyckas?

Btw så undrar ja om det fortfarande finns intresse för "suit-down day" på fredag?


/Amanda

Siffror är inte allt

Någon vaken?

Som sagt, siffror säger inte allt om en match. Nacka- Hammarby blev mer en seniormatch istället för en juniormatch. Division 4 mot allsvenskan. Stundtals spelade vi riktigt bra, men de är snabba de där. Det var minst sagt inget dåligt lag vi mötte. Minsta misstag, felpass, felstuds och wiie så sitter bollen i nättaket på andra sidan planen. Jag vill ändå säga: bra kämpat tjejer! Vi fick springa och slita som djur, och inte fanns det många att byta med. Vi gjorde riktigt fina grejer och stundtals var försvaret riktigt bra. Men som sagt, berg har dalar(?) och jag tror att man skulle kunna göra en riktigt snygg graf av den där matchen. Grym spel...dipp...grymt spel...dip. En ros till Lollo som var riktigt på hugget och bjöd på fina löpningar och inspel. Vi kunde säkerligen sprungit lite mer men men, det var en kul match trots allt. Fokusera på det positiva.

Jag är lite nyfiken på vad som hände hemma i eriksdal. Någonting om en dubbelpolack? Någon får gärna ge mig en ledtråd.

Imorgon är det torsdag. Vila duktigt


/Amanda

DAGS ATT KLARGÖRA EN SAK

Eftersom gamla människor inte lär sig (fattar) så fort så skriver jag det här, klart och tydligt:

JAG HETER INTE MELISIA OCH JAG HETER INTE ANGELICA.

JAG HETER MELICA. M-E-L-I-C-A.
C:et uttalas som en K och mitt namn börjar på M.
Är alla med? Ska jag ta det på något annat språk? (typ skånska eller blekingeanska)

Puss!


P.s. jag ska snart skriva om mitt experiment, ska bara lägga in bilderna i datorn :)

/melica


Ung på nytt

2 nya härliga poäng igår efter en sömnig första halvlek men en desto bättre andra. På söndag blir det match igen, och ni vet alla vad ni ska göra tills dess. Ledtråd...det börjar på T.

Men idag så händer det grejer...för ikväll får tant amanda spela junismatch. Hon meddelar att hon känner sig som ung på nytt och lovar att visa sin tantighet genom att springa över småtjejerna(i motståndarlaget dådå).


Träna duktigt ni andra. Ni som har kommit på hur man klonar sig kan ju skicka er andra halva för att heja på oss.

Ni vet alla hur mycket att hinta så jag säger: om jag är på bra humör när jag kommer hem från matchen så ska ni alla få nått att fundera på tills på fre.

Sen tror jag att vi alla är väldigt intresserade av att höra hur det gick med Melles experiment. Melica tell us!


/Amanda i tredje person singularis

ca 6 timmar till match

Om 6 timmar är det match! Efter att ha frågat runt lite på träningen igår så kan jag bara säga: äntligen!

Det är många taggade brudar som ställer sig på planen idag. För att nämna några som jag tror är lite extra taggade finns Broberg, Carro och Mauo. "Gamlingarna" som inte spelat match på två veckor.

Lina verkade också sjukt taggad.

Full fart framåt, tätt bakåt.

Brobergs jetplan verkar ha kommit på vilovägar, och vår superbuss har mystiskt försvunnit, men vi tror att hon ska lyckas ta sig till matchen i alla fall.

Och ja, Miss 08 var på träningen igår. Välkommen tillbaka Julia! Äntligen har vi en Otto och en Ågren igen.

Taggtaggjättetagg!




/Amanda 


Experimentet

Just nu i denna stund är ett experiment igång. Idéen fick jag precis efter träningens slut.
Det går ut på att jag har lagt ett rått ägg i frysen (i en påse för jag fick tips om att de kanske spricker). Där ska ligga tills imorgon. Då ska jag ta ut det, skala det och sedan steka det. Frågan är; Hur kommer ägget att stekas?


Kommer det liksom smälta, eller kommer de kanske stekas i äggform?
Fortsättning följer... / Melica

måndag

någon mer än jag som blev lite extra inspirerad över Maous inlägg?
typiskt att man då ligger hemma med smärta, hosta, antibiotika o ipren..
i skrivande stund gissar jag att mina lagkamrater står o lyssnar på Peters snack..
ingen vidare ovanlig situation, hehe!
o när som helst så är det trappan som gäller..
hur många omgångar blev de?

jag är dessutom nyfiken över vad Amanda ska komma med under träningen för överraskning..


så. måndag idag.. o veckan innehåller en hel del handboll för oss, sånt tycker vi om!
träningen ikväll borde strax vara avslutad, så måndan är över..

tisdag!! match!! Hammarby möter Jakobsberg borta. (Ja, jag är riktigt bitter,jag vill också!!)
onsdag, match för junisarna, i Nacka. resten ska träna.
torsdag, ledigt
fredag, träning.
lördag, ledigt (dvs man taggar för söndan)
söndag, matcher!!! herrarna spelar vid 16, efter det är vår tur. 18.15 spelar Hammarby, kl 19.40 spelar Bajen.

vi ses väl där?
själv har jag gjort reklam för matcherna på söndag för de flesta jag känner. jag gjorde reklam för oss på fotbollen och bandyn i helgen och dessutom finns det som evenemang på facebook, en hel del har redan tackat ja. 
jag känner mig faktiskt lite stolt.


vill påminna våra besökare att om nån av oss här skulle glömma att skriva upp någon tid, dag, evenemang eller annat, så finns allt på vår lagsida.
www.laget.se/hammarbydamhandboll


     
 
/Martina

hammarbyare, kom ihåg att ringa och rösta på Hallenius ikväll, för Årets mål.
09940214


Vänta nu...vilken dag?

Förrvirrad över vad som händer i veckan?

Håll utkik ikväll!

Hoppas att få se en Miss 08 på träningen idag.


/Amanda
 


Gästbloggning 2

En liten tanke; Inställning

Det har varit en hel del snack om inställning på sistone. I måndags fick vi som kom på träningen en liten utläggning av Peter i omklädningsrummet och även inför fredagen var ämnet hett. Här är några av mina tankar angående inställning, så kommentera gärna om ni håller med/inte, och varför. Så vi alla är på samma sida! :)

Inför träning:
Vem har inte nån gång kännt att det är grymt tungt då klockan börjar närma sig "dags-att-gå-till-träningen", och funderat på om man kanske inte har en tillräckligt bra anledning att stanna hemma, "bara idag"? En ursäkt som inte är till för lagkamraterna, lite till för tränarna, men fraförallt är den till för en själv.
Då gäller det att ta till samma taktik som då väckarklockan ringer på morgonen, släng dig ur sängen så vaknar du väl när du gått ur bussen och går sista biten till skolan/jobbet. Det är ju faktiskt för att vi älskar handbollen som vi tränar och spelar vecka efter vecka, eller hur?! Man vill ju inte råka missa en rolig händelse som det sedan skrivs om på bloggen, vi kanske får spela lite match på träningen, eller så kanske Peter delar ut alla dessa utlovade vindruvor just då!
Tänk bara på att varje gång man missar en träning, blir nästa jobbigare istället för lättare! Låt detta eka i era huvuden nästa gång ni funderar på att stanna hemma i soffan eller bra slappar er igenom en träning!
Vi har ju trots allt bara 3 timmar hall i veckan!

Inför match:
Vi har 2x30 minuter på oss... En enda timma, att visa vad vi går för, och varför vi förtjänar att gå upp en division till. Den enda känslan som är värre än en förlust, är känslan av, då slutsignalen går, känna att man orkar mer. Inga skrubbsår eller blåmärken, spring kvar i benen och den där motståndaren som aldrig fick smaka på backen...
När klockan startar, då startar matchen! Inte när det blir jämnt eller när vi ligger under, inte när peter och pelle ropar eller då det blir mål. Klockan går hela tiden, så se till att varje sekund räknas! Man säger att då man blir gammal ångrar man inget man gjort, bara det man aldrig gjorde, och detsamma gäller match!

Hursomhelst... De här var bara mina tankar, men det tål att tänkas på!

Gogo bajen!

/Mauo
 

apråpå foto

som Amanda berättat så är den här veckan foto-vecka!
nu är det såhär..
efter 2h sömn inatt, och vända på både vårdcentral och sös så har jag blivit beordrad att köra en antibiotika-kur.
jag kommer alltså inte träna ikväll och antagligen inte spela imorgon. (ni kan gissa hur mycke ja tycker om min kropp just nu)
förhoppningsvis, vilket är också nåt jag tänkt satsa stenhårt på nu, är jag tillbaka till fredag och helgen.

så, till er stora glädje..
så kommer spelar-foton tas nu under veckan, och lagbild till helgen.
ni kommer inte undan.

för de är ju faktiskt så att..
om de inte blir en spelarbild som det ska.. så har jag bilder från andra tillfällen som tex matcher..

    



    

      

   

   

ni väljer själva :)

      /Martina, aka ondskan.


Vinst

Bajen vann sin sjunde raka vinst igår efter en galet bra första halvlek(bortsett från de första fem minuterna). Resultatet i halvlek var 7-17 och andra halvlek blev lite av en transportsträcka. Slutresultatet skrevs till 18-24.

Vi leder fortfarande division 4! Underbart brudar!

Det roligaste på matchen måste ha varit när Melica, vår upphittade lilla resväska, blev upphängd mellan två försvarare. Med upphängd menar jag att fötterna inte nudda golvet utan sprattlade vilt. Vi bjöd på tjusiga skott, kontringar, genombrott och inspel samt en och annan ribbträff. Det är härligt att vara igång med matcherna igen.
4 poäng av 4 i helgen.

Idag är det herrmatch i Eriksdal och damlaget är givetvis på plats. Inga matchvärdaruppgifter för damjuniorerna dock, om nu inte Malin verkligen har blivit golvtorkare på heltid som hon pratade om. Vi får väl se.

/Amanda 


?


Åtta soldater och en kapten

Tack för förtroendet Martina. Vi börjar med gårdagen(eftersom idag inte har varit ännu)

Åtta tappra soldater vågade sig ut och kryssade sig fram mellan vattenpölarna för att ta sig till träningen. En stor guldstjärna till Mauo, Broberg, Ylva, Issa, Jessie och våra två skottplank Madde och Amanda. Om ni bara får det där till sju spelare så är det för att jag var med också.

Vi körde lite fotbollstennis, skott, skott, och ännu mera skott. Vi gillar speciellt Mauos lobbar, brobergs små finurliga trick, ylvas taktik i ju med att träna med en sko(Ylva: du får gärna förklara dig), issas kanoner, Jessies häng, maddes tåräddningar och amandas stänga igen från kanten.  

Efter träningen drog några av oss som planerat vidare till junismatchen(vi som ville ha klister veck för Pelle snodde bla våra bollar och klistret mitt i träningen). Roadtrip!

Junismatchen slutade med vinst. Härligt! Det var kul att vara tillbaka i liljeholmshallen. Nu kändes allt som vanligt igen. En extra guldstjärna tycker jag vi ger till Elin och Julia som var som huggormar på returerna. Sen kan jag ju bara säga att det var väldigt roade att lyssna på publikens kommentarer under den här matchen. Jag säger bara cheeeezze...  

Idag är det ny match som gäller. Jag hoppas att alla har ätit gröt till frukost. Nu taggar vi brudar! Ev skulle Mauo fixa en filmkamera. Känn ingen rädsla.

NU KÖR VI!

/Amanda 

fredagsmys- men annorlunda.

Bloggen har fått lida lite från min sida den här veckan, då jag haft mycket annat..

jag kanske kan passa på och skylla allt på Ylva, efter den rejäla smällen jag fick på träningen i måndags..
Hon stod i försvar och jag skulle då gå igenom.. Hon trodde väl inte att nån i min ålder kunde gå åt sidan också, så när jag försöker dra mot höger så kommer hennes viftande armar i full fart och hennes hand träffar mitt ansikte.. Vi vet nu iaf att hennes hand passar bra in på mitt ansikte, täcker en liten bit av näsan, kinden och käken.. 
tack igen Ylva för att jag fick gå runt groggy resten av kvällen och med en gnisslande käke i några dagar..

Nu är det också så att en viss person *host*Peter*host* påpekade att det antagligen var en hämnd för bitchslapet som Melica säger har sett mig ge..
Jag tror mer på att Ylva va trött på att se hennes pappa nämnas fler ggr än henne i bloggen, pga hans fotografering, och tog nu saken i egna (rejäla) händer.. 
Hon har trots allt påpekat detta fler ggr..
Så, varsegod Ylva!



Ikväll missar jag träningen, då Hammarby kallar från andra håll också och jag har lovat utan att veta exakt vad/när/varför..
Men jag tänker på er ikväll tjejer, hoppas ni saknar mig :P
Låt mig veta hur matcherna går ikväll och imorn (Amanda, du frå uppdraget!)
Forza!!


      /Martina

p.s på söndag är det herrmatch, vi ses där tjejer.. Jag kanske har en överraskning!
Och ja.. nästa vecka börjar vi med att ta bilder- vare sig ni vill eller inte. Ni är i min makt.



brev fran barcelona (lycka till med att lasa)

Hola, alla sota ni!

Vill borja med att saga; Jag lever! ...eftersom ni har skrivit efter mig sa himlans mycket i bloggen. Kanns rorande att ni saknar mig sa. Varje inlagg handlar ju praktiskt taget om mig. Ni verkar rent utav lite besatta :S
Jag saknar er ocksa. Lite. Ibland. Nar jag har tid och inte ar upptagen med annat.

Kan aven tillagga att jag har forsokt lara mig gora sanna dar nar man drar sig upp i en stang i rummet jag bor. Kan gora hundra stycken nu. Jag overdriver inte. Anvander bara en arm till och med.

Hoppas ni forstar vad jag har skrivit. Jag gor det knappt :)

Ses pa lordag, da ar jag hemma igen. / MELICA OM NI HADE GLOMT BORT MIG

Matchdags!

Förra helgen helt tomt på matcher, så äntligen får vi lov att säga: nu är det dags igen.

På fredag väntar juniormatch för en del av juniorerna i liljeholmshallen på den underbart tidiga tiden 21.20. Det känns nästan som förra säsongen då fredagsmatch kl 21.20 i liljeholmen var en klassiker.  Jag försökte flirta till mig att få vara med men misslyckades. För oss andra som inte ska spela blir det rolig målvaktsträning istället.

Det rycktas om att Madde ska få spela M9, och vi vet alla vad vi vill se ifrån henne.
Fin hejarklack kommer de få också. Mauo har fixat bil så vi som har lust och får plats kan åka och kolla på matchen efter träningen. Grymt Mauo! Du får en vindruva för det.

Efter en god natts sömn är det dags för match i gubbängshallen i division 4 mot Sportsgear kl 16.15. Vi hoppas givetvis på en stor publik.

Ingen division 3 match denna helg, utan två matcher nästa vecka istället.

Nu taggar vi till! Käka taggtråd!

/Amanda


Bambi på hal is

Så var det då äntligen dags att byta ut vår älskade tantorunda mot att springa runt kvarteret tills vi blir helt snurriga. Allas favorit mördarbacken var nämligen helt täckt av is.

På plussidan slipper man mördarbacken och blåsten.
På minussidan är det allt bra svårare att motivera sig när man springer runt hus i fem varv.  Vi mätte upp sträckan till stadiga 4,7 km alltså längre än tanto.  På baksidan låg det snö och jag tänkte då får jag väl springa ute på gatan istället. Det var inte ett smart drag. Något senare gjorde ågren samma sak och såg ut som bambi på hal is.  Ingen ramlade(vad jag vet om), även om det var lite svårt i kurvorna.

Det är kul med vinter.


/Amanda

Snurreliburr

Det är inte varje träning man lyckas snubbla på sig själv TVÅ gånger. Jag hävdar dock fortfarande att jag blev fälld den där matchen mot almunge. Ni som inte tror mig...tja jag får väl muta er.

Igår kom det upp en intressant tanke från Mauo som stöddes av madde målis. De tänkte att vore det inte skojsigt om fredagar blev en "Suit up day"(eftersom att det är fredag och alla man möter till och från träningen är uppklädda till tänderna) och gör en variant på den. Dvs. man klär ner sig istället för upp sig och tar fram den där underbart fula t-shirten man vann/fick som liten. Vad säger ni tjejer? Kommentera plz!

För er som missade det igår så kan jag inte låta bli att skriva om Maddes grymma genombrott på Malin. Vår otroligt långa Madde(nu snackar jag inte om målvakts madde för hon är väldigt lång utan vår ena Häggquistare) mot Malin som jag fortfarande hävdar inte är 185 cm (jag är nämligen längre och inte ens jag är så lång). Hur som helst...150cm lång Madde mot 180cm lång Malin och då fick vi se det som alla alltid skojar om. "Kryp under". Madde stegade, och mycket riktigt smet hon under Malins arm. Om ni inte kan se det framför er så kan jag bara säga att det såg galet roligt ut.

Ni som klagar över att vi lägger upp så "fula" bilder på er har nu chansen att göra ert yttre rättvisa. Datum för lagfotot är prel. satt till nästa söndag 21/11. Bägge lagen har då matcher i Eriksdal.

SÅ: TJEJER KOM PÅ TRÄNINGARNA SÅ NI FÅR SPELA DE ROLIGA MATCHERNA OCH VARA MED PÅ BILDEN(erna)!


/Amanda


Till Pelle och Peter

Idag tycker jag att jag och Amanda ska få kramas lite..

       


                    /Martina

Nostalgitripp

Så här på söndagskvällen kan det vara passande att känna sig lite sentimental. Jag satt precis och kollade på lite träningsbilder från förra säsongen och det slog mig att det nu är ca 1½ år sen nystarten av damlaget drog igång. Tänka sig hur mycket som har hänt på den tiden, hur många nya spelare som har kommit till och också en del som har försvunnit. En hälsning till alla er fd bajare!

Hittade bland annat den här bilden:


Ågren och Amanda visar hur kul vi har haft det.

Vi vet givetvis att det roliga fortsätter. Redan imorgon!
För nu känner i alla fall jag att det får vara nog med mysandet. Nu kör vi lite boll!

/Amanda


Fredagsmys del 4!

Äntligen fredag, och till er som inte deltog på fredagsmyset idag säger jag bara: ni missade något!

Tydligen är det någon slags kampsports-tävlingar,möjligtvis karate i helgen i Eriksdalshallen.
Jag, Malin, Mauo och Madde(de tre M:n och jag alltså) var lite*host* tidiga och satt och ugglade på läktaren till den tomma hallen. Sen började det hända grejer. Vagnar med blå och röda mattor rullades ut, och handbollsmålen in förråden. Nätet hängdes upp och trapporna till lilla hallen sattes på plats. En man frågade oss om vi ville hjälpa till att lägga ut mattorna. Ja, tänkte jag Mauo och Madde men Malin hann först och sa "Nej". Några minuter senare kom pelle och vi försökte slingra oss ur att springa ute innan träningen, vilket inte gick så bra. När en annan man frågade om vi inte ville hjälpa till sa ja att vi gärna gjorde det, om vi slapp springa ute. Planen funkade.

Så vi ägnade ca en timme åt att lägga ut plattorna till karate "planerna", vilket låter enklare än det var. Där fanns mönster som skulle följas, och bitar att med våld sparka ned. Som ett jättelikt bångstyrigt pussel. Kul var det! Varma blev vi och jag tror faktiskt att vi gjorde succé. Det blev riktigt snyggt faktiskt!

Någon utelöpning missade vi dock inte utan resten av laget roade sig med hönsfotboll inne i lilla hallen.  

Jag som önskade att skjuta mycket fick min önska uppfylld. Målvaksträning stod på programmet och denna gång tyckte jag mest synd om själva målen. Ibland kan man tro att vi medvetet skjuter i ribba eller stolpe för att det låter så coolt. Men var inte oroliga: vi lämnade målen oskadda! Mysteriet kvarstod dock hur Linas straff lyckades hamna på andra sidan nätet när vi alla såg att den gick in.

Lollo stod för dagens styrka och fick göra 39 armhävningar då hon sköt över knähöjd på en retur-övning(jag är stolt över att det inte blev flera som fick roa sig med armhävningar. Bra jobbat tjejer!)

De ambitiösa Maou, Ylva och Anna målis avslutade träningen med Peters bonus som bestod av 10 ryska armhävningar...dvs en armhävning följt av ett upphopp.

Nu har vi ställt in siktet, och målvakterna kissar inte.
Det får avsluta den här fredagen. Hoppas att ni alla: spelare, ledare, tränare, sjuksystrar, föräldrar,hund,katt,fisk och alla bajare får en grym helg. Utan handboll, tyvärr.

/Amanda


MålvaktsAnna <3 MålvaktsRobin?

Jaa, nya rykten går nu. På herrmatchen idag tisslades och tasslades om att att vår kära målvakt Anna har en liten förälskelse i herrars målvakt Robin Hallberg. När man frågade om det förnekade hon dessa känslor men vem vet? ;)



xoxo
/Gossip girl

herrmatch

     



Det är herrmatch ikväll, Hammarby- H43..
och de är så att dam/juniortjejerna ska vara matchvärdar, dvs gå runt med flaggorna, torka svett, städa, och vara allmänt gulliga o söta.. O de vill väl alla se?

Har tom hört att Carros högsta dröm är att få gå runt planen med flaggorna.. Hon berättade det igår kväll.. och får hon inte göra de, så vill hon att dom som gör de vinkar och hälsar på henne medan man går runt där med flaggorna.. *hehehehe*



Hoppas vi ses ikväll!
Forza Bajen!

Blev det något pris?

OOOH YES DE BLEV DET!!!

o för en handbollstjej va de nog en av de bästa presenterna man kunde få!

     


     

så nu kommer jag klara mitt ett tag ska ni se! :)
o ja vet inte om nån ens får låna, för dom är så fina och faktiskt ett pris från fina Melica :)

Tack!!


        /Martina

Gästbloggning!

Det blev mycket spring på dagens träning! Eller var det bara jag som kände så? ^^

Tappert av dom som tog sig ut och sprang i den blöta blåsiga höstkvällen, och tack Amanda för trevligt sällskap! Sen hade jag, som vanligt super-prestationsångest inför min spellista men den taggade åtminstone en person, och jag fick lite glada kommentarer både från planen och läktaren. Tack! ^^
Sen blev det en liten ökning i trapporna, hela nio vändor! Va Peter på bra humör tro? ;)

Till sist kom det en fråga, "vem kommer på fredag?"
Klart alla kommer!!!

Men eftersom vi alla vet att så sällan är fallet, vill jag att alla ni som kommer, kommentera och tagga alla! Och ni som inte kommer, vill jag ha en riktigt bra anledning här nere i kommentarerna! Alla som inte skriver förväntas komma på träningen!

Kom igen nu tjejer och tagga varann! Det är ju höstlov(för alla utom gamlingarna, om man inte är en universitets-gamling^^) så ni har ju ledigt att pilla er i naveln hela dagen iallafall! :)


Lite kort ifrån Mauo idag för ovanlighetens skull :)


GOGO BAJENBRUDAR! ^^ 

ojoj!

Imorn så ska ni!! ett gästinlägg kommer dyka upp.. Och framför allt så avslöjar jag om Melica äntligen höll sitt ord o kom med mitt efterlängtade pris... Spänning spänning!! /Martina

Melica....

om jag inte får mitt pris idag blir jag väldigt lessen..
o du kommer få de extra jobbigt på träningen, de kan ja lova!!


                              

Nåt i den stilen....




          /Martina

Let´s rock

Sorry Jessi för anklagelsen ang nötterna. Det var givetvis busungen Lina som var i farten.
Den lilla blonda pratglad skåningen är nu upphittad. Härligt att se dig igen Carro!

Imorn har Maou lovat en ny spellista till träningen. Det ryktas om att den ska vara lite rockigare än den lågstadie- partyhits-musiken vi lyssnade på under måndagens träning. Vi får hoppas att folket dansar lika snyggt till den som till aqua och spice girls. Snygga moves tjejer.

Tack Madde för tävlingen uppför backen igår! Det är sant, de är snabba de där Häggquistarna.

Sen måste jag bara säga: vad snyggt det blev här! Om ni inte ser någon skillnad så tipsar jag om att studera övre delen av skärmen. Jag undrar bara vem jag ska tacka..Martina? Eller Melica? Snyggt jobbat i alla fall!


 
/Amanda

Super-Inger

Okej, för det första måste jag bara konstatera Inger Häggquist springer jättesnabbt, precis som hennes döttrar. 

Idag sprang jag tantorundan mitt livs fort och det är helt hennes förtjänst. Man kan ju liksom inte helt plötsligt börja springa långsammare för att man blir trött. Man vill faktiskt inte göra Inger besviken.
Hon springer liksom med oss var eviga gång och peppar oss alla, ser till att vi inte fuskar hur gärna man än skulle vilja göra det ibland. Nej, att börja springa långsammare var inte ett alternativ.

Att jag sedan lät som darth vader medans jag sprang är väl en annan femma...

iaf, Tack Inger för en riktigt bra runda! :)

/melica

Gilla måndagar

Känns det lite dystert så här måndag förmiddag? En hel vecka tills helgen, och över två veckor tills nästa match(till oss som inte har lov alltså)Tänk positivt idag blir det träning igen!

Annars vill jag bara säga att det var trötta tjejer som klev ur bilarna igår efter JSM. Jag roade mig hela bilresan med att studera folk när de sov(låter lite mer creepy än det var) och Felicia vann den tävlingen. Den upphittade ågren åt massa vindruvor som tydligen gjorde underverk(se gästboken) och Jessi gömde nötpåsen för alla. Kort sagt: en trevlig avslutning på en trevlig helg. 

Sen saknar vi också en liten blond pratglad skåning, förhoppningsvis får vi nöjet att se henne idag!

Btw så funderar jag på vad som hände med lagfotot? Martina: nu tycker jag vi bestämmer en dag och de som inte är där får vi klippa in. Dock kanske denna vecka inte är ett helt bra val med vad jag tror kallas höstlov... och folk som åker bort.
Ge förslag brudar

Ses om några timmar.

/Amanda

RSS 2.0