Dag 4

Den gyllene vindruvan går till Anna, Madde målis, Jessie, Melica, Scweppes och mig själv som alla begav sig till hallen även denna dagen. Grattis tjejer!
4/4!

Dagens träning kan sammanfattas med dagens citat: "Ju mer lim desto bättre spinn" - Peter

Hoppskott, underarmskott, vikskott, flippar och knorrar.

Det blev lilla hallen istället för stora där det var lim förbud idag. Enligt citatet så hade dagens utmaningar antagligen inte gått så bra om vi varit i stora så vi tackar lilla hallen för att vi fick klistra ner dig.

Juste, fotboll blev det! Elin gjorde mål på Peter. Det är sant som man säger: man ska inte mucka med en linjespelare.


Vi ses nästa år!
 GOTT NYTT ÅR!

/Amanda

Dag 3

Eriksdalshallen slumrade lite igår innan den öppnades upp för vår skull och jag tror vi alla kan hålla med om att det är mysigare med en hall med folk än en tom.

På onsdagen välkomnade vi Lina, Amanda målis och Malin tillbaka till träningen efter "juluppehållet". Om ni följt med kanske ni tror att vi börjar bli ganska många på träningarna och det kan man ju tycka, men de som var med första dagen, eller i tisdags har i vissa fall försvunnit på vägen.

I nuläget är vi sex pers som varit på alla träningarna hittils denna vecka. Vem vinner priset om den gyllene vindruvan? De nominerade är: Anna, Madde målis, Jessie, Melica, Scweppes och jag själv. Vi hoppas att det blir sex stycken segrare idag.

Det roligaste som hände igår (bortsett från att vi sköt öch sköt och sköt) var när Jessie skulle springa och hämta en boll på kortsidan där vi trappen och snubblade på den obefintliga listen på vägen tillbaka. 


Dagens citat: Imorgon? Ska ni träna imorgon igen? Har ni ingenting att göra? - Vaktmästaren 


/Amanda

Idag kl 13

Lyssna på P1 klockan 13 för en glad överraskning.

Ledtrådarna är handboll, hammarby och sverige.

Dag 2

Vi hälsar Elin, Beccan, Ågren och Öberg(!) tilbaka till träningen. Kul att se er!

Det blev en annorlunda träning igår, på halvplan, med mycket skott, men vi inledde med lite sjukgymnastik och fotboll, vilket återigen blev en jämn historia. Vi är helt enkelt för bra på fotboll. Dags att byta sport?
 
Lite passar hann vi med men sen fick vi snällt tränga ihop oss(inte för att det blev speciellt ont om plats) på ena halvan medan djurgårdens herrar tog den andra.

Dagens specialare blev linjeinspel bakom ryggen och målvakter som totalt spikade igen.
Efter 2 timmar gav vi upp och letade som vanligt efter klisterväcket. Ny träning i kväll- med förhoppningsvis lite piggare huvuden.

/Amanda

Hallååååå!?!?

Vem är det som har kommenterat med kanariefågeln som namn egentligen? Det är ju JAG som är kanariefågeln OCH eftersom jag har makten här i bloggen så KRÄVER jag att få veta vem. WANNABE


förresten, så önskar jag att fler hade varit med och tränat idag. Då hade ni fått uppleva det otroligt imponerande skottet från emmas fot i maddes huvud (som amanda skrev om). Det var ganska fantastiskt faktiskt. Lite farligt, kanske inte så bra för maddes huvud, men fantastiskt.


HOPPAS ALLA KOMMER IMORN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eller ja, ni som smyger runt hemma i alla fall och låtsas som att ni har annat för er.  :)



Och i brist på andra bilder kommer här en bild på precis innan jag slog världsrekord i att shanta(?), typ meditera på spikmatta. Det är faktiskt sant. Jag är världsmästare på riktigt. Mattan fick jag sedan för besväret för den som undrar.

/Melica, världsmästaren


Dag 1

Det var en liten men trogen skara som tog itur med ett tre timmars pass idag

Vi började med lite fotboll i lilla hallen med musiken på högsta volym(fråga herrarna som tränade i stora). Laguppdelningen blev lite problematisk när alla hade svarta tröjor(förutom ja). Vi har nog banne mig blivit bättre på fotbollen måste jag säga. Bland annat har vi en riktig trollkarl i Schweppes(Issa) som fintade förbi tre pers och satten bollen säkert ett antal gånger. Vilket lag som vann(röda eller svarta) är svårare att avgöra då alla bytte lag hela tiden men jag skulle gissa på röda. 

Sen blev det lite passar i alla dess slag, en diagonalpassövning i fart och sen lite uppställt spel på vänsterkanten. Tillslut blev det dags för - hör och häpna, linjeövningar! Jag och Martina jublade i kapp. Rosen fick också pröva.

Rosen hade kul på träningen idag och gjorde skäl för sin lucka. Hon köttade. Först sköt hon ner Madde på fotbollen. Mördade Annas arm i mål och sen fick hon som sagt chansen att leka lite på linjen och köttade där med. Upplevelsen beskrev hon som "Det här var ju jobbigt"

Sen fick Kanariefågeln(nytt smeknamn på Melica?) pröva några linjegenombrott på det bastanta mittlåset(ja å martina) och hon lyckades nästan. Ylva var inte så road av linjeövningen utan ville skjuta och hon fick sin önskan uppfylld.

Vi avslutade träningen med "jorden runt". Dvs skott från alla positioner.Alla får i tur och ordning skjuta och sätter man bollen får man gå vidare till nästa position och skjuta nästa varv. Den som först har gjort mål från alla positioner vinner. Idag kan jag stolt meddela att jag vann!

Tjejerna är säkert revanschsugna imorn. Vi hoppas på fler folk och mer rolig träning!

/Amanda 


Bloggen lever

Var inte oroliga. Bloggen tog bara lite jullov men nu smäller det igen!

Tack för att julkalendern blivit så uppskattad. Det värmer att slitet ger glädje!

Så är det äntligen dags för träning idag. Jag tror det är många som längtar efter att ersätta julmaten med frukt och soffan med handbollsplanen. Vi får se vad de kära P:na(tränarna) har hittat på för hemskheter för att välkommna oss tillbaka.

Eftersom det här med följetonger blev ett lyckat koncept kommer daglig rapportering här under denna intensiva träningsperiod. En hälsning till broberg som gör armhävningar framför teven hemma i blekinge: så att du vet vad vi roar oss med.


Några intressanta fakta som kan va värt att nämna:

- Att i sista bajenmatchen innan jul var det lite kort om utespelare men med två målvakter. Men det räcker ju med en målvakt i mål så istället fick Anna målis spela H6 i princip hela matchen.
Det är inte varje lag som har ett sånt livsfarligt vapen i mål- en vänsterhänt kantspelare. Mål gjorde hon också.

- Att Madde målis satt och åt mjuk pepparkaka- trodde hon. Sedan fick hon frågan "vad äter du?". Det visade sig vara pepparkaksdeg.

- Att Schweppes(Issa) insåg igår varför det är kul att gå på herrmatcherna: "Det är så bra stämning. Varför är inte alla de här på våra matcher? Fast nej vad läskig"



To be continued

/Amanda



Angående martinas smeknamn

Hon kallas även tant.

Mkt vikigt info, därför las den upp i ett eget inlägg.

Lucka 24!

Dopparedagen!



24 December!

God jul alla små bajare!

                                               





För att det är vi som har makten.



Låt oss presentera team blogg: Amanda, Martina och Melica!






AMANDA BOHLIN



Smeknamn: Amanda, Bohlin
Ålder: 19
Nummer: 13
Position: M6
Specialitet: ta höga inspel, kasta sig o iväg med bollen!

Övrigt: stor och ståtlig fast hon bara äter gräs (i stort sett)

Glad och alltid positiv, på plats och hejande. känd för smidigheten- man har sett henne snubbla på sig själv (hon insisterar på att nåns fot fällde henne).
är väldigt förtjust i handbollsskor (hennes första inlägg handlade nog bara om det, läs här)
När man påpekade för henne att hon borde bli elakare i försvar så svarade hon att hon är för snäll "på riktigt" för det.."Man kan inte bli något man inte är" Vi instämmer, snällheten personifierad!

Hon måste träna i alla nya träningskläder innan hon använder dom på match och hittar aldrig sina vantar eller mob i träningsväskan när hon går till bussen efter träningen.

För övrigt är hon jättelång!

       


MARTINA LOCATELLI



Smeknamn:  Martini, Tini och Maartina.

Ålder: 21

Nummer:  24

Position: M6

Specialitet: Spärrar omöjliga att gå runt.

Övrigt: Vår italienare(stolt Inter ”Internazionale Milano” anhängare) med ett grönvitt hjärta.
Fotboll, bandy, handboll. Hon är alltid där.  Jobbar som publikvärd på herrmatcherna och brukar göra reklam för våra matcher på bandyn.

Lite av en lagmamma och grundare av bloggen. Står för mycket av de finfina bilderna ni har sett i julkalendern och också den som fixade ”klacken” till matcherna. Helhjärtat grönvitt engagemang i vått och torrt.

Vill alltid vara med på träningen och låter aldrig en liten sjukdom besegra henne. Hon ska bara va med.

På linjen är hon en kämpe som är duktig på att stå ivägen. Hon vet precis hur man ska slå spärren för att motståndaren desperat ska ringa efter förstärkning.

Får ibland höra -Hoppa Martina hoppa. Men har man varit linje i hela sitt liv så varför då?

         






Linjekamp!              


MELICA LIDBERG



Smeknamn: Melle

Ålder: 20

Nummer:  39

Position: V6/H6

Specialitet:  Kantväxel med genombrott.

Övrigt: Lagets solstråle och bloggaren som allt som oftast iakttar de lite mindre uppenbara sakerna(ex här och här

Springer ingenstans utan sin musik i öronen! Ett exempel på detta var när vi körde intervaller på led och hon sjöng ”A ring of fire” på högsta volym tills det plötsligt tystnade(dock var det bara hon som hörde musiken i hörlurarna). Då visste man att det var hennes tur. Sen när hon sprungit klart och hamnade längst fram i ledet igen fortsatte hon sin skönsång och peppade oss andra.  

Musik på träningen är också ett måste. När vi inte hade någon sladd för att få musiken att fungera i hallen så sprang hon och köpte(!) en som uppvärmning.

En favorit är att berätta hur många gånger hon springer i trappor på jobbet med sina "sparvben".

På planen är hon inte nådig utan 100 procent taggning kombinerat med glädje. Kantväxlar är en favorit som hon försöker övertala sina ytternior om att köra hela tiden. För då kan hon göra sitt supergenombrott.

         
   
I tinis favorittröja




Bloggarna tackar för den här halvan av säsongen och hoppas att ni är nödja med era luckor! Nästa år blir det ännu mer kul här på bloggen. Kom ihåg: allt ni säger och gör kan och kommer användas mot er!

Ha en underbar jul så ses vi nästa vecka för 12 timmar härlig träning :D


GOD JUL och kramar till er alla!


/Amanda, Martina och Melica


Lucka 23!

Dan före dopparedan



23 December






                                             




*trumvirvel*





För att hon har väntat länge nog





Låt oss presentera:



MADELEINE HÄGGQUIST




Smeknamn: Madde

Ålder: 17

Nummer:  21

Position: V6

Specialitet: Öststataren med kombinerad tittfint/armfint.


Övrigt: Vinnarskalle och inställning till 110 procent. Hatar verkligen att förlora. 
Ett måste är också att slå syrran(lucka 17)  oavsett om det gäller vem som springer tanto snabbast, vem som vinner planktävlingen eller vem som gjorde flest mål på matchen.   
 

Snabb och lurig med sin special fint som får oss alla att tjacka korv trots att vi vet exakt vad hon ska göra.

Vår lagkapten som alltid får en på gott humör och som också hon utgör klistret som håller ihop laget.  

Tradition är att underhålla oss med roliga och konstiga berättelser om nått som hände sen vi sågs senast. Tex som när hunden åt upp alla bullarna.

Är för övrigt en mästare på bullbakning och står ofta för musiken.



      


Vem är vem? :))))))


Lucka 22!

Dan före dan före dopparedan


22 December






                                              





*trumvirvel*



För att deras knän inte ville vara med och leka denna säsongen


Låt oss presentera:



ERIKA THYR


Ålder: 18

Smeknamn: Kryckan #6

Nummer:  6

Position: H6


Specialtet: Snurra runt och ned på golvet med sin försvarare.


Övrigt:  Den småfula kämpen som var med oss i slutet på förra säsongen och spelade bla eken. Vänsterhänt och säker i läget från sin högerkant. Tyvärr korsbandsskadad  i början på säsongen och är nyopererad.

Hon har varit ner på träningarna och hälsat på och har då sagt "önskar att jag också fick vara med er och springa".

Det önskar vi med!



                                                                                                             

 KOLAN NORDBECK

Ålder: 22

Nummer: 19

Position: M6 och 9m

Övrigt: Hon kom ny till laget och hann med ca 2-3 träningar och 4 minuter in på sin första match för säsongen innan det sa pang.

Det vi hann se var att hon har en ruskig stegisättning och en riktig kämpe på linjen.

Vi hoppas att knäet kryar på sig!


Lucka 21!




21 December






                                                     




*trumvirvel*



För att hon komplicerade luckplaneringen.



Låt oss presentera:




FREDRIKA RYDMARK


Smeknamn: Freddan
Ålder: 18
Nummer: 37
Position: 9M
Specialitet: Vi undersöker detta

Övrigt: Vårt pinnfärska nytillskott till truppen som ger känslan av att ha spelat med oss hur länge som helst. Klev rakt in i laget med sin härliga sociala attityd. Öppen och positiv, som visar att hon har mycket att ge på planen. Välkommen Freddan!

Visade redan på direkten att hon inte räds fysiska utmaningar som att springa ute i snön eller vara med på fysen.

Hennes gamla, och även nuvarande lagkamrat, beskriver henne som "lagets prinsessa". Tydligen gillar hon att komma en aningen sent till samlingar men det har vi inte upptäckt ännu(förutom på julmyset).


Lucka 20!



20 December!





                                                                    





*trumvirvel*


För att de är efterlysta.


Låt oss presentera:





JULIA OTTOSON


Smeknamn: Otto

Ålder: 19

Nummer: 08

Position: 9M

Specialitet: Underarmsskottet

Övrigt: Var med oss förra säsongen och har nu nyss gjort en glädjande comeback efter att ha saknat handbollen för mycket. Eller citerat: "jag blev irriterad för att mitt namn aldrig stod med på laguttagningarna"   

Känd för sin gummiarm med överraskande passar och skott Underarmskottet är fruktat, där gummiarmens storhet kommer väl till pass. Stort handbollshjärta och vinnarskalle.

Är bra på att läsa spelet och har alltid idéer på vad som kan ändras för att förbättra det. Taktiker.



                                                                                                                                                   




JESSICA ÖBERG


Smeknamn: Öberg

Ålder: 19

Nummer: 10

Position:  H9/V9

Specialitet: Snurrfinten.

Övrigt: Klistermissbrukaren number one.Ta en boll hon har haft och du kan sätta fast den på väggen.

Föredrar motionscykeln framför att löpa ute.

Förra säsongen spelade hon kant men i år har hon brottats på niometer och har ett av de mest hårdsatsande genombrotten.  Hon ska bara igenom, oavsett om det står en försvarare där. Eller tre.

Har Fredrik Larssons gamla bortaställ som hon är mycket stolt över. "Det har så snygg reklam" 



Lucka 19!



19 December






                                             



*trumvirvel*




För att hon är ett av våra klister




Låt oss presentera:




JULIA ÅGREN




Smeknamn: Fulia och Ågren.

Ålder: 18

Nummer:  26

Position:  9m(och 6m)

Specialitet: Små nyp och osynliga drag i tröjan

Övrigt:  Vår allroundspelare som kan spela alla positioner, förutom målvakt, som hon ännu inte har prövat. Förra säsongen höll hon till på högerkanten och på linjen men i år har hon stormat fram som mittnia i bajen och visat vad hon är allra bäst på. Stega, inspel, spelförståelse och en jä** anamma. 
 
Alltid taggad och den som peppar igång laget. En favorit är: ”Kom igen nu tjejer det här är vår match”. Vår hästledare på uppvärmningen.

Lagets klister som håller ihop oss.  Hon ser till att alla är med och är glada genom att prata och skoja.

Favoritappen är ”var ligger närmaste toa”.

 
           


Lucka 18!



18 December





                                               



*trumvirvel*


För att hon kanske borde ha varit lucka 17


Låt oss presentera:




LOUISE RUNSTRÖM


Smeknamn: Lollo

Ålder: 19

Nummer: 17

Position: 9m


Specialitet:  Knorrade inspel till linjen och stega genom luckan.

Övrigt:  Studsar runt på plan, alltid taggad och en bjässe i försvaret.  

Har fått uppvärmnings-sicksack-stegen uppkallade efter sig: ”Lollo steg”. Men att steget var uppkallat efter henne kom som en överraskning efter att vi kört "lollosteg" sisådär en 500 gånger

Har en bra bössa men då och då kommer ett typisk sånt där snyggt lolloskott som på något vis nästan når taket i eriksdal.

En träningsglad kämpe med stort handbollshjärta som alltid peppar folk med sin positiva attityd.

Annars gillar hon att borsta tänderna.

       


Lucka 17!




17 December




                                                



*trumvirvel*




För att hon är yngst men inte minst!

Låt oss presentera:



REBECCA HÄGGQUIST




Smeknamn: Beccan, Beckis

Ålder: 15

Nummer:  11

Position: M9

Specialitet: Hitta luckan


Övrigt: Yngsta häggquist är minstingen i laget(åldersmässigt). 

Känd för sin koncentrerade mördarmin på planen som skrämmer halvt ihjäl motståndarna, och för sina omänskligt snabba fötter som center i försvar. Beskrivs nog som "en irriterande liten fluga" av motståndarlaget då hon är en mästare på att skära bollbanor.

Vår obesegrade plankmästare förra säsongen.

Gillar att äta kladdkaka direkt ur formen och ogillar när hunden äter upp hennes bullar och pepparkakor.

Annars är hon glad typ som gillar att undersöka fläktar och få skrattanfall.
 

             


Lucka 16!



16 December






                                                         



För att hon ibland bara har en sko

Låt oss presentera:

YLVA BERGQVIST


Ålder: 16

Nummer: 15

Position: V6/H6

Specialitet: Brotta ned folk och (bokstavligen)skicka ut dem från planen.


Övrigt: Vår ungko på grönbete. Även känd för sin mördarmin när hon skjuter.  Otroligt tuff i försvar och gillar små tjuvnyp.

Tränar ibland enbart med en sko.
 
Har en härlig go när hon får läget och i kontring. Bollen ska in, och ofta sitter den studs in mellan benen på målvakten.

Är allt som oftast alltid sen, men när hon för höra detta säger hon att hon visst aldrig är sen.

Var förut missnöjd över att hon nästan aldrig såg sitt namn på bloggen "Min pappa är mer känd än vad jag är"(Fotografen som står för de fina bilderna nedan). Så Ylva: det här är helt din dag!

     


Lucka 15!



15 December





                                                       


*trumvirvel*


För att vi försöker förstå vad hon säger.

Låt oss presentera:


ANETTE ØSTERHUS


Smeknamn: Nette

Ålder: 24

Nummer:  30

Position: M9

Specialitet: Studsinspel och att jämfota upphoppet.

Övrigt: Lagets norska.

Gillar att retas när man inte förstår vad hon säger.  Otroligt snabb och gillar att göra mål.

Fick lära sig vad de olika positionerna heter på svenska. Tydligen heter mittnio, mittback på norska. Ytternio, ytterback osv.

Har alltid överdragströja på sig på bänken och roar sig med sin speciella knäuppvärmning.

Är nog väldigt glad över att Sverige slog Norge. Det kommer hon inte alls att få höra.


Julmys på fredag

Meddelande till spelarna:

"För er som inte läser gästboken på hemsidan:

Så blir det lätt kvällsmat innan vi hugger in på kakorna och glöggen på fredag!

19.00 @ CARRO. Be there or..."

Lucka 14!



14 December







                                                     



*trumvirvel*


För att hon har nummer 14


Låt oss presentera:


ELIN OLSSON



Smeknamn: Tyson

Ålder: 16

Nummer: 14

Positon: 6M

Specialitet: Finurliga skottet 

Övrigt: Kämpen Tyson ger aldrig upp, springer som en vessla och brottar ner tjejer dubbelt så stora som henne själv. Fick smeknamnet Tyson efter ett uppsvullet öga. Namnet passar henne utmärkt då hon är stark som en björn och uthållig som en gasell.

Miss 100 % närvaro, som inte låter en krånglande axel stoppa henne utan bara vill köra på(mot andras råd hmpf)

Det finurliga skottet är verkligen finurligt och lurar målvakterna fullständigt. 
En av få som alltid är med på matcherna hon själv inte spelar för att ge sitt stöd.

Annars gillar hon att plugga medan hon gör armhävningar, få skrattanfall och leka med fläktar.


             


Missat lucia?

Skrolla ner förbi lucka 13 så hittar ni lite luciamys!

Lucka 13!



13 December




                                               
                                                




*trumvirvel*


För att hon får äran att vara lucia här på bloggen(vem som blir lucia på träningen återstår att se efter vilda diskussioner igår)


Låt oss presentera:


MALIN FOGELMARK


Ålder:  17

Nummer:  36

Position:  9m

Specialitet:  Mördarskottet

Övrigt:  Målvakterna lämnar målet när hon lossar bössan.

Hyllar sin muskel i knät och känner sig som Darth vader med sitt supercoola knäskydd(vi hoppas att muskeln räddade dig även igår) Uppdatera oss Malin!

Favoritsysselsättningen är helt klart att skjuta, och hårt(!). Är det en position som ska det skall skjutas från på träning ställer hon sig genast där.  Helikopter genombrottet är en annan (ny) favorit.

Gillar att spexa till det lite(se bilder) och bjuda på sig själv. 
  
Efter att ha jobbat som matchvärd på herrmatchen utnämde hon sig till "golvtorkare number one".

Övriga intressen är att byta profilbild på facebook och plocka ut det hon inte gillar ur pastasallader.


           


Lucia

Glad lucia allihopa!

Härligt spelat igår tjejer! Det var en otrolig känsla att spela den där matchen, och tack ni tappra som valde att heja på vår match istället för Sverige-Norge på tv. Tack klacken! 
Extra stora vindruvor till Carro och Madde för stämningen på uppvärmning, och sen vindruvor till alla andra för en sån grym match!


Lucia firar vi med träning ikväll, men först ett gästbloggningsinlägg med lucia touch.
Enyoj!

/Amanda


                                                                                                                              


En liten sak att tänka på...

Julen närmar sig med stormsteg och kylan och snön har redan satt spår i löpträningen. :) Såklart finns ett järngäng som både med dobbar och utan, ändå tar sig ut, men dom som är kvar inne sköter löpningen bra med tycker jag!
I och med julhelgen kommer massor med mys! Det ska pyntas, klappar ska köpas, det ska bakas och ätas julbord... Redan på fredag byts träningen ut mot julmys som Carro så generöst anordnar hemma hos sig!
Den 22 har vi vår sista ordinarie träning tjejer, och nu börjar jag närma mig till min poäng. ;)
Ni minns hur man känner sig efter sommaren när säsongen drar igång igen? Lite seg i benen, lite klen, men efter en tung "försäsong" som håller på i evigheter, e man igång!
Julhelgen är inte lika lång som sommaren, men maten och motviljan att gå ut i kylan kommer sätta sina spår!
Så tjejer, då höstens sista matcher är förbi, sakta inte ner! Håll farten och fortsätt träna hårt över julhelgen, så ska ni se att vi bajenbrudar kör över lagen i division 3 ännu hårdare år 2011!

Det kommer vara värt det, jag lovar!!

GoGoGo!!! ^^
 
/Mauo

Lucka 12!



12 December






                                                      





*trumvirvel*


För att hon springer å stegar å skjuter å segrar!


Låt oss presentera:



LINA WELANDER



Ålder: 16

Nummer: 94
Position: 9m

Specialitet:  Genombrottet som skickar försvararen att tjacka korv.

Övrigt:  Troligtvis den som "flyger" mest under en match. ”Ta ingen stryk”  men det gör hon. Mördar satsningar framåt och stängt bakåt.  Alltid 110% satsning, rakt in i väggen om så behövs.

Om det här med alla kolla alla våra sidor för att inte missa någonting:
"Först var man tvungen att gå in på lagsidan, sen bloggen. Måste man gå in på gästboken nu också?"

Hon har löst det hela genom att lägga lagsidan som startsida.

Trogen hammarbyare som annars gillar att äta smågodis och läsa.



                



Vinst!

2 poäng!

Härligt! Imorgon ler vi :D

En resa till tyskland och en resa till hawaii står på spel. Men framför allt två matcher, fyra poäng och toppstrider!

Tack för publikstödet idag! Skönt att återta Sköndalshallen.







/Amanda

Lucka 11!




11 December 
 



                                            




*trumvirvel*




För att vi borde kalla hennes Scweppes

Låt oss presentera:




ISABELLE SZEPS


Smeknamn: Issa

Ålder: 16

Nummer: 22

Position: V6/H6

Specialitet:  Springa genom försvaret

Övrigt:  Har ett otroligt hårt skott som vi vill se mer av. Kämpar och satsar rakt in, och döljer kanske en talang som 9meters skytt?

Stark som en oxe; hon klarar av att leka häst med längsta tjejen i laget.

En av våra tidsoptimister som oftast kommer se så där en tio minuter sent. Snabba puckar, på med skorna och sen får vi ett stort leende.

Har three it´s a magic number på sin telefon.


  


Valfritt fredagsmys

Inget gemensamt fredagsmys idag brudar. Hoppas alla hittar nått mysigt sätt att tagga till på.

I helgen är det viktiga matcher som gäller. Kul ska det blir!

Själv taggar jag med damhandboll på tv.
Om ni missade Flognmans mål i onsdags(tur att det kom i första halvlek för det var så mycket jag hann se innan det var dags att ge sig iväg till träningen) så kan jag säga att det va galet snyggt. Med ryggen mot mål fick hon inspelet, blev fasthållen men lyckades ändå slänga in den, baklänges(!).  Drömmål eller vad!

Vi hoppas på många snygga mål i helgen, bra spel och vinster!

Ha en härlig fredag!



/Amanda

Lucka 10!



10 December







                                                                     


*trumvirvel*


För att vi inte har sett henne på länge

Låt oss presentera:



FELICIA OUTINEN


Smeknamn: Flizan

Ålder:  17

Nummer: 31

Position: 9M

Specialitet: Nytt för i år, vikskott(!)

Övrigt: Vår fröken boss: ”Snälla kan du göra det här åt mig? Snälla följ med mig!”

Vill alltid ha sällskap. Gillar att bitas.

Ler när hon får bollen.

En mästare på att sno bollen som center och själv sätta den i nätet. 



      


Lucka 9!



9 December





                                         




*trumvirvel*

För att hon just nu sitter och försöker öppna luckan



Låt oss presentera:

MAURINE FILIP

Smeknamn: Mauo, Mo.

Ålder: 20

Nummer: 23

Position : H9(vikarierar som M6)

Specialitet: Lobbar

Övrigt: Lagets rockbrud. 

Gillar att göra mål och speciellt att ”retas” med målvakterna hon möter. Hon är snabb som en vessla och hal som en ål.

På fritiden virkar hon små djur och jobbar natt. .  Är vår hemliga bloggentusiast som försöker öppna julkalendern mitt i natten och som alltid blir extra taggad och glad när alla andra är det.

Är dessutom vår trogna chaufför som alltid är utrustad med sin iphone som hon tar hjälp av för att hitta till hallarna, plus för att ta reda på allt annat, hela tiden.

"När börjar matchen, vilka ska vi möta?"
"Vänta ska bara kolla" Klick klick


      


Hammarby- Westis, 4 dec 2010

Får se om det funkar..
Mauos mamma tog massa häftiga bilder, kolla in här!!



/Martina


Lucka 8!



8 December






                                               




*trumvirvel*


För att hon idag ska göra ågren fin

Låt oss presentera:



JESSICA MALMÈN




Smeknamn: Jessie

Ålder: 17

Nummer: 18

Position: V6(även V9)

Specialitet:  Hänget och teleskopsarmen.


Övrigt:  Känd för sina fem-minuters byten och bus. Lagets (hår)flätare.

I julklapp önskar hon sig en mekanisk teleskoparm som hon kan förlänga sin egen med.
"Tänk vad bra, man hoppar in, fäller ut sin vanliga arm och förlänger den med teleskoparmen. Målvakten skulle inte ha en chans"

Hon gillar att låtsas att hon skojar när hon skojar att hon skojar. 

Annars gillar hon att snurra bort sin kantförsvarare och äta ballerina kakor.

         


helg= matcher


  11 dec:
Hammarby IF HF - IFK Mariehamn
Plats: Sköndalshallen
Ort: Sköndal
Tid: 12:30


12 dec:
Hammarby IF HF - HF Lidingölaget
Plats: Eriksdalshallen
Ort: Södermalm
Tid: 20:00


Skå IK - Bajen IF
Plats: Tappströms Bollhall
Ort: Ekerö
Tid: 16:15




           

Lucka 7!



7 December






                                                                     




*trumvirvel*



För hon är den som gillar höger.


Låt oss presentera:




HANNE BRUNDIN


Smeknamn: Hannepanne, ”Robot”

Ålder: 18

Nummer: 4

Position: H6/H9

Specialitet: Det smekande skottet.

Övrigt:  Vänsterhänt som blir otroligt glad när vi tränar skott från vänsterkanten *host* 

Låter ibland som en ”robot” när hon andas. 

Blir väldigt glad när hon gör mål och leder nog tävlingen för snyggast målgest. Målgester fick hon lära sig att göra som lite. "Man var tvungen att göra en målgest”

Annars roar hon sig med att köra bil, och har svårt för att hitta ingångarna till hallarna vi spelar i.

Det smekande skottet ser verkligen ut som det låter. Det ser inte så hårt ut- men det är det. Det ser inte så välplacerat ut- men det är det. Bom, ett smek, och så sitter det i krysset.



Lucka 6!



6 December



                                                     






*trumvirvel*


För att hon kanske eller kanske inte befinner sig i Danmark.

Låt oss presentera:



CAROLINA RIEX

  

Smeknamn: Carro eller ”Snackpåsen”

Ålder: 23

Nummer: 25

Position: 9M

Specialitet: Trampa, trampa, trampa

Övrigt:  Vår pratglada skåning som tävlar med Peter om vem som pratar mest.

Försvarar sig när folk kallar henne liten med ”Jag är ju faktiskt störst i ju med att jag är äldst(nästan). 


Sprider sin visdom och kunskap, en favorit är "njut så länge ni går i skolan".

Hon ogillar innebandyshorts- och pannband. En riktig kämpe. Pushar alltid och tar fram det positiva på plan. Många high fives(bild)!

Textbubbla till bilden ovan: -F** vad bra! 



      

Lucka 5!



5 december





                                                        



*trumvirvel*





Vi vet alla vem som skrattar i korridoren

Låt oss presentera:





EMMA ROSENSON




Smeknamn: Rosen

Ålder:  16

Nummer: 66

Position: 9m

Specialitet:  Insida följt av mördarskottet. Även en mästare på att låsa skottarmen.

Övrigt:  Busungen som slår till(bokstavligen) folk när de minst anar det.  Gillar att spana in folks bakdelar, och som alltid hittar någonting att skratta åt.

Är väldigt snabb på att duscha. "Går man handbollsgymnasium så gör man"

"Scarface"- beviset på krigaren inom henne består av väldigt svag linje under hennes vänstra öga som knappt går att urskilja. Handboll är tufft. Rosen köttar.

Övriga intressen är att spana in i omklädningsrum och torka golv.



        


Matchdags igen!

Först en jättestor vindruva till Melica! (se längre ner)

Dags att tagga till ni andra tjejer. Ingen matchdag utan ett taggande blogginlägg. Idag ska vi förvandla sjöstadshallen till bajenland.

Bajen- Tyresö 13.10

Hammarby- Westis 17.45


Om ni har missat det taggande talet som Melica brukar använda sig av så finns det längre ner. Tyvärr fick vi ju inte användning för det förra veckan pga det läckande taket.

Vi hoppas att sjöstaden inte läcker. Nu ger vi järnet!



/Amanda

Lucka 4!

4 december




                                      



*trumvirvel*



Efter en förkylning var hon tillbaka på planen igår.

Låt oss presentera:



SASKIA RUBENSSON


Smeknamn: Saskiplaski (förslag på ännu ett smeknamn: rubinen)

Ålder: snart 17

Nummer:  27

Position: H6

Specialitet: Sno bollen


Övrigt: Högerhänt på högerkanten som ändå trixar in bollen.
Smygaren. Lyckas alltid på något vis få bollen med sig, så att anfallaren står och kliar sig i huvudet medan vi drar på kontring.
  
Brukar roa sig med att tjuvlyssna på telfonsamtal på polska "För att se hur mycket hon förstår"


Är alltid den som först är på jakt efter skjuts till bortamatcherna och bjuder alltid på ett leende.

         


HEMMAAAAA

hej alla!
Jag är nu hemma från mitt besök på SÖS. Det gick finemang. Knäskålen hoppade ur led men annars verkar allt ha klarat sig :)
Det ända negetiva med min vistelse var att jag inte hade rakat benen. Det var synd eftersom jag behövde visa upp dom för typ 5 pers. Då blev de lite pinsamt.
Och så är jag himlans hungrig också...

Puss på er!

/melica

Lucka 3!


3 December

 

                                                  


*trumvirvel* 



Hon lär oss hur man stegar, hur man gör kombinationer och om livet i Blekinge.



Låt oss presentera:




ANNA BROBERG

  

Smeknamn: Broberg(Bron när man ska skrika ”Bra Broberg”)

Ålder: 22

Nummer: 9

Position: 9M

Specialitet:  Vet precis hur man gör för att skapa ett frikast/styrmer ur ingenting.

Övrigt:  Gillar att träna i löparbyxor. Vår mest frekventa gästboksskrivare och alltid lika träningssugna.
Fredagsmys ansvarig och lekledare. Är även en hejare på fotbollen under fredagsmyset. Springer gärna sin egen special runda och laddar med kexchoklad.  

Om att spela i division 3: ”Jag gör min fint, och försvararen bara står kvar! Jag fintar målvakten, som står kvar. Vad är det här?”


     


Tillägg: hennes rumpa blir väldigt snygg i shorts också 


vissa har de bra..

under min vistelse i Italien fick jag ett mms..

  

       

som text stod det:
"Ledarna i Hammarby har haft kul. Peter fick inte vara med dock"


vissa har de bra helt enkelt...

/Martina

Lucka 2!



2 December





      
                                                               








*trumvirvel*




Två blir fyra: vi fortsätter med våra målvakter:




Madde och Issa!



                                                                                                            





 

 

Namn: Madelene Mattiason

Smeknamn: Madde”(Madde målis)

Ålder: 17

Nummer: 50

Specialitet: De långa tårna som hon alltid lyckas få på bollen.

Övrigt: Har skostolek 43. Gillar att äta pannkakor med kladdkaka innan träningen. Eriksdalshallen är hennes andra hem då hon alltid är på plats minst(!) en timme innan träning.  Vår teaterapa.

                                                                                                    






Namn: Isabelle Berggren

Smeknamn: Issa

Ålder: 19

Nummer: 1

Position: Målvakt

Specialitet: Magräddningar.

Övrigt: Skriker och peppar som attans bakifrån målburen. Gillar att visa upp sina atletiska skills, tex när man ska hämta ner bollar från nätet i liljeholmshallen. Upp hon klättra, och ner hon föll. Är målvakten med flest skydd. Finns det ett för näsan också?

 


Lucka 1!






1 december


*Trumvirvel*



De tar frivilligt emot skott. De vaktar vårt mål. De glider och kastar sig. De hoppar och studsar. De får bollar i ansiktet och skakar av sig.

Först ut två av våra underbara målvakter!





Anna och Amanda


                                                                                                      



AMANDA RIMFORS


Ålder: 20

Nummer:  16

Position: Målvakt

Specialitet:  7 av 7 straffräddningar.

Övrigt: Känd för sina onaturliga armar som alltid är där bollen är. Oftast sist klar inför match pga x antal hårnålar som först måste på plats. Någon som kan gissa hur många?


         



                                                                                                      



ANNA OLSSON




Ålder: 18

Nummer: 92(året hon är född)

Position: Målvakt

Specialitet:  Expert på att slänga sig och rädda tjusigt nere i hörnen.

Övrigt:  Vår uppvärmningsspecialist som alltid tar hand om uppvärmningarna inför match.  ”Nu gör vi den här grejen” är en favorit.  Efter en fin kontringspass konstaterade hon stolt att hon fick en assistpoäng. 

 


     

Anna leder uppvärmningen


                                                                 Anna klarade "Klaustrofobi rummet" på Boda Borg.






RSS 2.0