Konsten att stå i mål!

Igår fick jag pröva att vara målvakt en liten stund.

Det gick så här...

1. Det första jag lärde mig var att det är bra att kolla på bollen och inte på spelaren(dock var det väldigt roligt att se folks skottminer live)
2. Sen kan det ju vara bra att inte bara flaxa med armarna och benen utan faktiskt flytta på sig.
3. Studsbollar är jobbiga!
4. Det är deppigt när bollen går i nätet
5. Och det känns sjukt bra när man tar en boll(även om det är så att spelaren praktiskt taget skjuter på en)

Vi välkomnar Freddan tillbaka!(lagom till lagfotot, lite fööör vältajmat...kan det vara en slump eller var det en noga uträknad plan?) Hur som helst: grymt kul att ha dig tillbaka! 


Lagfoton kommer inom kort(hoppas vi). Vi håller tummarna för att de blev grymma(men det blev det säkert med proffsfotografer som ågren och lina)

Imorgon blir det handbollsfest med Sverige i semi!!! Kl 18 I hallen tjejer(om gårdagens info fortfarande stämmer, ågren?)

Taggiz!


/ Amanda

Djurlek i halvlek

Så vad gör man i halvlek precis innan avkast?

-Leker djurleken så klart!

Jag till Hanne: Vad säger kon?
Hanne: Muuu!!

Jag till Beccan: Vad säger grisen?
Beccan: eh..muu!


Bara så att ni vet!


/Amanda

Dagens...


Citat: Äntligen, blås lite hårdare så man hör- Ågren om domaren
 
Hemjobb: Saskiplaski

Överraskningsskott: Ylva

Avstämda skott: Lollo

Inspel: Felicia

Försvarare: Ågren(3 utvisningar för att ha petat på motståndaren)

Linjemål: Jessica

Genombrott: Malin

Välplacerade skott: Rosen

Tåräddning: Madde målis

Kämparvilja: Scweppes

Muffinsbakare: Broberg

Hejaklack: Melica och Beccan


Dagens insats: Svenska herrlandslaget i handbolls VM som besegrade kroatien(om någon av någon oförklaring anledning har missat det) Fy fiskpinne vad grymt Sverige!

Imorn blir det junismatch mot polisen.

/Amanda

Ruskigt taggat bajen!

Nu är det snart dags för returmötet mot Skå i division 4. En fågel viskade i mitt öra att det är ett ruskigt taggat bajen som ställer sig på plan idag!

Om ni såg Sverige-Serbien igår så förstår ni vilken kampvilja jag snackar om.

Ser fram emot det. Ses i Sjöstadshallen kl 17!



/Amanda


Mariehamn i bilder



Bilderna syns här för de som inte har mig på facebook.
(de borde komma fler.)

/Martina

såhär ser vi ut efter en handbollshelg





hur ser ni ut?

/Martina

Den vinner som är trägen den förlorar som ger upp

Det må vara tungt. Riktigt tungt.

Det regnar. Det är halt. Det blåser. Vinst blev till oavgjort som blev till förlust.
Det suger.

Vi surar nog på många håll med tankar som "tänk om". Tänk om jag gjorde det istället för det där. Tänk om jag täckte det där sista skottet, satte det där läget,  passningen eller sprang lite lite fortare.  

Handboll är grymt. Ibland oerhört grymt. Nu gäller det bara att sluta tänka "tänk om". 

Inte "tänk om", ladda om!

Vi vet vad vi kan och vad vi vill.

Idag ska jag sura och deppa men imorgon kör vi vidare.

Hammarby bäst ändå!

/Amanda

Fre, lör, sön!

Match fre, lör, sön!

Fredag- Juniormatch mot polisen
Lördag- Match i division 4 mot Spifen
Söndag- Match i division 3 mot Westis

Jag taggar med handbolls VM! Hur taggar ni?



(glöm inte träningen idag brudar om ni inte spelar)




/Amanda

Kom igen nu bajenbrudar!

Bifogar en hälsning från ågren och lollo till alla bajenbrudar i division 4!

KOM IGEN NU TJEJER!

Ner på träningarna och ner på matcherna. Vi behöver er i helgen!

Ju fler desto roligare. Vi hoppas på ett fullspäckat lag på söndag.


Bajenmaja

Låt oss presentera allas vår maskot Maja, aka Bajenmaja!

Hon föddes ur Mauos flitiga virkande fingrar och från och med nu kommer hon få följa med på alla matcher.






/Amanda

Matchen på andra sidan vattnet del 4

Härlig vinst som bäddade för en härlig hemresa.

Det blev toblerone och tre rätters buffé. Hemresans frukt och grönsak blev en halv avocado och hemresans spel "släppa-ned-enkronan-så-att-alla-andra-enkronor-ramlar-ner"

Vi vill tacka Inger som ordnade och planerade hela resan. Det var grymt kul att få åka iväg och spela match, speciellt när allt fungerade så bra!


Tack thomas, ullis, peter och pelle och så klart tack till alla tjejerna för en trevlig handbollshelg!

Jakten på poängen fortsätter i helgen!



/Amanda


Matchen på andra sidan vattnet del 3

Matchen

Nu började det närma sig avkast.

Vi drog på oss överdragskläderna och knöt skorna sen började jakten på vattnet. I de flesta hallar brukar problemet vara att inte kunna få varmvatten när man ska duscha eller tvätta händerna men på åland var det tvärt om. Jag och Hanne prövade fem kranar innan vi konstaterade att: det fanns inget kallvatten. Team Inger var redan halvvägs på väg för att ordna vatten till vattenflaskorna på annat håll när ropet kom från omklädningsrummet: Det är kallt! 

Med fulltankade vattenflaskor började vi leka lite boll på plan. Jessie och Hanne övade lite knorrar och flippar, jag å madde målis passade lite, martina tog bilder, broberg tejpade alla sina sex klisterblåsor(fem på högerhanden, en på vänstern) och de andra körde stress eller vad den nu heter. Straffar med fel hand. Missar man får man ställa sig i mål. Släpper man in ett mål får man en prick. Tre prickar så åker man ut. Jag har inte riktigt koll på vem som vann. Lagmamma ullis föregick med gott exempel och gjorde en hel massa utfallssteg.

Sen började den riktiga uppvärmingen och tillslut avkast:

 Hammarby- Mariehamn. På åland.

Med ett grymt försvarspel och effektivt anfallsspel var det inget snack om saken. Vinsten skulle bli vår. Broberg gjorde genombrott efter genombrott och log stort när hon blev punktad i början på andra halvlek, vilken inte hjälpte mycket då Carro sprang igenom istället. Maou kontrade, sköt och gjorde ett snyggt mål med vänstern. Hon blev så glad att hon stack bägge nävarna i luften. Nominering till hawaiiresan för bästa målgest? Beccan satte alla straffarna säkert. Jessie hoppade och flög. Hanne drämde in bollar från sin högerkant och Saskiplaski stod för dagens delikatess med ett inspel till Martina från högerkanten som tini satte säkert.
     Madde stod för dagens. I vanliga fall är det hon och Jessie som delar vänsterkanten. Men I timeouten i andra halvlek skulle Saskia in på vänsterkanten istället för högern men det missade Madde. Så när hon insåg att både hon själv och Jessie satt på bänken rusade hon in och hela bänken skrek: MADDE BORT FRÅN PLAN. Jag lovar, hade vi inte skrikit hade domaren aldrig upptäckte det men nu fick vi en fin utvisning. "För många spelare på planen samtidigt"

Tillägg: Under den här perioden hade vi utvisningar i ca 6-8 min sammanlagt. Martina som spelade på linjen just då blev frustrerad för att hon aldrig fick vara inne(vid 5 mot 6 tar vi ut linjen) och sa "måste ni åka ut hela tiden". Direkt efter när hon äntligen fick komma in igen åkte hon själv ut på en utvisning så det var bara att gå av planen. "Men martina den här gången var det i alla fall inte vårt fel" Hon skrattade bara.

   Amanda målis var muren i målet, anna och madde fick hoppa in fyra minuter var på slutet. Elin stod för hejarklacken.

Vinst 26-19!

Fortsättning följer!


Matchen på andra sidan vattnet del 2

Uppladdningen

Lite halvtrötta men taggade klev vi upp och åt frukostbuffé. Jag vågade mig på att pröva ett åländskt bröd som faktiskt inte smakade helt olikt julvört. Mums!

Efter frukosten fick vi orden att ge oss ut på en promenad för att utforska åland, vilket möttes av spridda protester. Men ut stapplade vi. Det är halt på åland och det blåser. Vi hann halvägs till vattnet innan Anna satte sig på backen. Vi skrattade alla lite inombords men hjälpte vår stackars målvakt upp. Efter vår fartfyllda promenad(utan skador tack och lov det hade väl varit snyggt? Resa hela vägen till åland och sen halka på taggpromenaden så man inte kunde spela) var det dags för lite matchsnack.

Vi fick tillgång till konferensrummet på hotellet och medan vi sörplade iskallt vatten som thomas skickligt hällde upp(dvs hälften av vattnet hamnade utanför) gick P:na igenom vad som saknades dagen innan och vad som skulle krävas den här dagen för att lämna åland med två poäng. Peter pratade om att det är roligt att halka även om det är halt. Slutsats: inställning. Det skulle smälla i försvar den här dagen. Inget snack om saken!

Lite vila på hotellrummen, lite taktiksnack mellan öppna dörrar i korridoren, packning och taggning och sen tog vi bilarna till hallen.

Första intrycket av hallen utifrån var: wow vilken stor. Sedan fick vi alla lite almunge flaschbacks(den gången när vi fick sitta ute i bilarna och äta) när hallen var låst och vi började tro att vi skulle få stå där ett bra tag men efter en stund kom nyckeln.  Hallen var stor. Stor, blå, med två planer. Omklädningsrummen var stora och lyxiga. Det här skulle bli en bra match. Vi tog ett litet lagfoto där problemet uppstod var folk skulle stå.

"Ni är så små så att alla inte får plats på första raden" Några ville spexa till det lite och Madde hamnade på brobergs rygg. Se, inga hard feelings för spelincidenten på båtresan. 

Bilderna kommer! De blev nog riktigt snygga.

Fortsättning i nästa inlägg

/Amanda

Matchen på andra sidan vattnet

Ett bloggfyrverkeri är utlovat och vi börjar med lite mer info från ålandsresan. Tyvärr kunde ju inte hela truppen följa med, och vi lyckliga som fick genomföra denna resa vill gärna dela med oss av vad som egentligen hände.


RESAN

Efter den sura förlusten mot lidingölaget var det skönt att åka hem och packa om väskan för att sedan på direkten få ge sig iväg på ett "revansch tåg". Det fanns bara en sak som gällde: Mariehamn skulle få spö.

Så satte vi oss i bilarna och körde iväg. Mamma broberg körde Carro, madde målis, mig själv och broberg säkert till grisslehamn där Eckerölinjens stolthet väntade.  "Vi kör på vatten"-Carro när vi körde över landgången. Peter roade sig med att de olika bildäcken var markerade med olika frukt och grönsaker; så att man skulle minnas var man ställde bilen. Sen blev det en gungig måltid och en tripp genom taxfreen för att spana på det man skulle köpa på hemvägen.  Båtresan tog ca 2 timmar och det gungade som sagt rejält.

På båten fanns en massa spel av olika slag, bla ett sånt där när man ska dra i en spak och försöka få tre likadana symboler i rad. Broberg blev riktigt spelberoende av den där maskinen och matade den med mynt för att få ut jackpotten. Men båten har ingen lag och hon bad Madde vakta maskinen medan hon sprang på damrummet. Madde slog till och fortsatte spela. Pling och så vann hon 80 spänn. Broberg blev mycket glad när hon kom tillbaka och insåg att allt hennes matan var förgäves och madde fick storvinsten på HENNES spel. Sen skulle hon dessutom försöka köpa sig en läsk i en automat. Det var helt klart inte hennes båtresa då maskinen vägrade att ta emot hennes pengar och släppa ifrån sig någon läskburk så istället tog Madde tian, stoppade in den i maskinen och ut kom burken.  Tur att vi har dig Madde!

Sen var det bara att leta reda på päronet och bilarna för ca 40 min bilresa till hotellet.

Väldigt fantsifullt blev vi rumsindelade efter position. P:na hoppades nog att det skulle bli lite taktikdiskussioner på rummen- vilket det också blev.  Jag och Martina drog vinstlotten eftersom vi fick sova två medan alla andra fick sova tre. Vi linjer är ju inte vana vid utrymme så det var rena lyxen(här syftar jag på att vi ständigt måste stå och bråttas med folk. Inget personal space här inte) 

Den sena kvällen ägnades åt att kolla på vår förra match mot lindingölaget- den som vi vann med 17 bollar. Alla skrek och skrattade över att se sig själv på tv. Vissa med händerna för ögonen. Andra väldigt entusiastiska.

- Jag är på tv!!

Vi somnade gott och taggade för morgondagens utmaningar- åtminstone i rum 210.  

Forts i nästa inlägg!

/Amanda

Bloggfyverkeri

Imorgon blir det bloggfyrverkeri. Håll ut! /Amanda

lite mer Åland-info.

Med oss från Åland har vi två poäng!! 19-26 Blev slutresultatet. Mer kommer senare, då vi nu sitter i bilen på vägen hem till stockholm. Tack till mina lagkamrater, tränare och lagföräldrar som va med under helgen! Kul hade vi:) Och tack till Ålandsbajarna som tittade förbi! /Martina

senaste nytt från peters bil!!!!!!!!

Peter har idag klockan 19.53 erkänt att han inte är och aldrig har varit kristen men han gillar att göra besök i kyrkor... Peter du vet att Gud gråter när tränare ljuger för sina spetlare?!?! FY SKÄMS!!

åååååland

Nu sitter vi i bilarna på väg till båten som ska ta oss till Åland. I Peters partybil lyssnar vi på pensionärsradio tydligen.. Som nu blev sportradio.. Om matchen imorse skriver vi en annan dag.. Fast vi vill skicka ett stort tack till grabbarna som kom och hejade på oss. Tack!! Underbart att ni höll igång hela matchen!! Jessica o Amanda hälsar!! /Martina

Matchdags!

Nu kör vi!

Match om ca tre timmar. TAGGA!

Julia Ågren hälsar:

"Hejhejhej! Jag har kollat lite på högtalare som man kan bära med sig till matcher. En logitech ligger på tusenlappen, den är väldigt liten åh får lätt plats i väskan men då äre inte så bra ljud:/ sen hitta jag en rätt smidig för 2600 som är riktigt jävla bra åh man kan bära den lätt men får typ inte plats i en väska. Skulle du kunna skriva ett inlägg på bloggen om detta ifall folk är villiga att betala? osv osv osv"
...
 


jag har hittat bilder (tror jag iaf, Julia får rätta annars)
den första är

för 1200

den andra

för 2700.



vad tycker folk?

/Martina

Fotboll på läktaren

Vi gillar att spela fotboll på läktaren. Speciellt Madde.

På planen springer ju massa gröna ailens omkring(alltså vi med gröna tröjor precis som jag förutspådde igår) så då är det väl bättre att sparka upp den någonstans där ingen är? Anfall är bästa försvar. En boll på läktaren blir inget mål.

Fyra dagar till match! Genrep blev idag, för på fredag antar vi att det blir fredagsmys med skotträning.

T A G G A!

Dagens citat(önskat av Madde): Du är lång - Hanne om Madde målis

Dessutom har vi hittat ett hemligt vapen; Mauos och brobergs superväxel. Den ni!


/Amanda

Roligt allvar


Som sagt; fem dagar kvar till match. Efter ett långt(för vissa längre) juluppehåll.
Äntligen! Det märktes på träningen idag att nu är det dags att tagga till.

Vi välkomnade våra två saknade tanter Broberg och Carro tillbaka från sina äventyr i de mer södra delerna av landet.

Dagens uppdelning på fotboll blev i sann hammarbyanda unga vs gamla.
    Vi har svarta och gröna träningströjor med grundtanken att det ska underlätta lagindelning osv på träningar men av någon anledning väljer alla, alltid,  svart tröja på måndagar. Alltså fick det bli västar och unga vs gamla.  Det är ingen högoddsare att imorn kommer alla ha gröna tröjor.  
    Det gamla laget bestod av broberg, carro, mauo, jag, anna, malin och madde; medianåldern 19 år. De unga var fler och hungriga och trots att det svider måste jag erkänna att unga laget vann. 

På uppvärmningen och skottövningar utspelar sig alltid kampen om den röda bollen. Det finns en boll, som enligt många, är lite lite bättre än de andra. Den är röd med vita och blå streck som markerar rutorna. Den är precis lagom mjuk, med precis tillräckligt mycket klister och studsar precis lagom.  Lina och jessie är stora fan och kampen om bollen fortsätter antagligen imorgon.

Idag vann alla den kampen när vi fick spela, med den röda bollen så klart. Carro däremot gillade den inte alls.

Nu taggar vi vidare!

Dagens citat: F** ta julskinkan - Broberg



/Amanda

Mariehamn- Hammarby

om en vecka håller vi på o värmer upp inför matchen mot Mariehamn, på deras hemmaplan.
                                       TAGGA TJEJER!!

(samma gäller såklart även matchen mot Lidingölaget som spelas på lördan)


       

/Martina

RSS 2.0