Reporter på uppdrag!

Först tänkte jag inleda med att kommentera gårdagens matcher: Den första halvleken i Ösmo matchen tycker jag vi stryker ett streck över. Spelet stämde inte alls och den rätta tändnigen sniglade sig fram. I andra ryckte vi upp oss och spelet blev bra mycket bättre och resulterade tiilslut med vinst 21-7 efter att bara ha släppt in 2 mål i andra halvlek. Skönt att avsluta med positiv stämnig trots allt.

Hallsta matchen blev en fartfylld kamp ända från början och det var riktigt roligt att se det fina spelet! Det var en mycket viktig vinst som för oss upp i tabellen. 4 häliga poäng i dammatcherna denna helgen med! Det känns bra inför de två veckorna med matchuppehåll, men frågan är: vad ska man ägna helgerna åt nu?


Idag spelades JSM steg 2 borta i Torshälla straxt utaför Eskilstuna. Jag trotsade min ålder(ett ynka år och så får man inte vara med längre), klockan och vädret och följde med tjejerna för att rapportera. Vissa kanske skulle kunna tycka att man är dum som går upp vid 6(eller 7...det är problematiskt det här med att ställa tillbaka klocka för vintertid. Ta IN grillen. Ställa TLLBAKA klockan) en söndag för att enbart kolla på. Men är man handbollsnörd så är man, och bara för att jag är för gammal för att få spela betyder väl inte det att jag inte kan få vara med? Jo, tekniskt sett får jag ju inte det men ni fattar poängen.

Hur som helst, det som gällde för dagen var två matcher, två vinster för att gå vidare och det började bra.
I första matchen mötte vi Gökstens som blev chockade av vår hänsynslösa öppning och tvigades till timeout redan efter några minuter. Försvarsspelet var klockrent och anfallet fantasifullt med välplacerade skott från alla håll och kanter(!). Alla visade en härlig inställning och att vi var beredda att offra allt för platsen till steg 3.

Efter en grym första halvlek ledde vi med 5 bollar, trots att även Gökstens spelade bra. I börja på andra halvlek tappade vi lite men höll oss kvar i ledning. Sen började det gå utför. Skotten tog i ribban, bollen studsade ur händer,några utvisningar medan Gökstens pressade på och helt plötsigt tog tiden slut. Förlust med tre.
Ändå härligt spelat tjejer, ni gav allt!

Efter den sura förlusten blev det lite svårt att tagga om till matchen mot Cyrus drygt en timme senare, även om revaschlusten fanns där. Första halvlek inleddes trevande men blev allt bättre. Vi ledde inför andra halvlek där taggninge verkade komma och spelet också med en hel del fina kontringsmål. Vinst blev det tillslut med 28-18(cirkus).

6 poäng av 8. Nu blir det inga matcher på ett tag. Men ni vet alla att nu väntar superviktiga träningar så vi får hålla oss till godo med dessa så länge. Flest träningar vinner.
Nu fokuserar vi på de positiva beskeden vi fått i helgen,  tränar på det andra och klurar ut vad vi ska roa oss med nästa helg istället för att spela match.

Tack för i helgen! Jag har haft superkul bortsett från lite bitterhet över ösmo-matchen och att jag är för "gammal".

/Tanten Amanda

p.s

Julia är nu hittad, hon lever o spelade igår.. O de tycker vi om! /Martina

halva helgen är över..

4 POÄNG!! Enkelt.. Nä kanske inte fullt så enkelt egentligen.. Om ösmo-matchen kan ja inte säga så mycke eftersom jag såg väldigt lite av den.. Under de lilla i första halvlek ja såg så kändes de inte riktigt som vanliga bajen, de gick lite trögare än. Såg nåra enstaka min av andra halvlek, o då såg de bättre ut..dom som spela får berätta mer.. Efter de var det dags för hammarby-hallsta, ett lag som låg före oss i tabellen. Det tog några min innan vi satte igång ordentligt och det blev en bra match.. Vi ledde i stor sett hela matchen men vi fick även kämpa en del för det.. Jag bloggar just nu från mob så mer detaljer kommer sen.. En rolig och trevlig grej vill man dock berätta direkt. Flera hallsta spelare och tränare tyckte de va en riktigt bra match och sa glatt efter matchen att vi spelade super.. Man hörde tom ett 'Heja hammarby' från andra sidan korridoren.. Tack Hallsta för matchen! och tjejer!! bra jobbat!! Idag är de vila för oss gamla då de är junior-sm.. Vi får hålla tummarna, och se om vi får fullpott med 8p för hela helgen. Forza Hammarby!! /Martina

Men Melica..

du förstår väl att vi ropar hallå till dig om du bara känner på Maddes ben o kollar på Brobergs rumpa hela tiden under träning?!



          /Martina

(går)Dagens Detaljer

Efter en fin sammanfattning av Amanda om vårat fredagsmys kommer nu lite annat. Sånt som jag (hon som lätt tappar lite fokus) la märke till under träningen:

- Att Madde H hade väldigt lena ben
- Att målvaktsmadde är lång
- Att Lina kan linda fötter
- Att Broberg hade snygg rumpa i sina shorts (inte bara jag som uppmärksammade detta faktiskt!)
- Att det spelades mycket hoffmaestro
- Att väldigt många ropade hallå till mig fast vi redan hade sagt hej innan träningen


IMORN ÄR DET MATCH TJEJER, TAGGAAAAAAAAAAAAAAAA
/Melica


detta går ja inte med på..

Amanda, vadå 1-1 i fotbollen på träningen??
Vi i svarta (byket) laget vann ju.. Ingen tvekan på den saken!




                                             /Martina


P.S Vi efterlyser en spelare. Denna tjej har nr 26 och heter Julia (aka fisaren/pruttaren.)
Om nån träffar henne, ring Pelle så att han kan skälla ut henne..
Elller Peter, beroende på att om man har lust att samtala om Jesus en stund..


          

           

          

         

Sist jag hörde av henne var på Söderstadion under Hammarby-Kalmar i onsdags.
Ni vet.. semifinalen i svenska cupen som Hammarby vann.. ni vet, dom som nu är i final i svenska cupen..! det där laget som spelar i superettan ni vet, men som slagit ut flera allsvenska lag under turneringens gång.. Ja, ni förstår.. dom som helt enkelt är i final!
De är väl inte så att hon har hittat en Pilfalk-kopia bland Kalmar-spelarna/fansen o hängt med dit bort?

Fredagsmys del 3

Äntligen fredagsmys!

Så vi började som vanligt med den guldkantade tantorundan. Halvvägs fick Madde en adrenalinkick när hon såg lillasyrran FÖRE henne vid rundningen av minigolfbanan. De små benen trummade iväg som hon glömt bollen hemma, och vann det gjorde hon. Härlig upphämtning Madde! 
Häggquist tävlingen fortsätter nästa gång. Alla knep är tillåtna(tydligen och här refererar jag till deras uppgörelse i slutet på träningen som bestod av att kasta bollar på varandra. Ack ljuva syskonkärlek)

Sen blev det dags för lite serious talk, men som vanlig ägnar vi oss åt homeriska utsvävningar(för er som inte stött på begreppet så innebär det att man pratar om handboll och sen tex av någon mystisk anledning kommer in på tex lök) så blev det inledningen på en religionslektion. Saskiplaski rättade P:na som inte hade full koll på det där.

Ännu roligare blev det när P:na meddelade att det blev fotboll som uppvärmning. Man kan ju säga att vi gjorde ett bra val när vi satsade på handboll istället för fotboll. Tänk er en flock yra höns som alla springer efter bollen. Med armarna klistrade vid sidan för att inte av misstag "peta diskret med handen". Det går ju bara inte att motstå. Alltså yra höns som missar bollen, bröstar den med axeln, nickar med näsan, sparkar i luften, snubblar omkull, paniksparkar den i någons ansikte(förlåt Maou).

Men kul var det! Vi skrattade nog mer än vi spelade. Kampen gröna- svarta blev jämn och slutresultatet tror jag skrevs till 1-1.

Tidigare diskuterade vi hur mycket tid av en träning som egentligen går åt till målvakten. Alltså varje enskild målvakt. Madde målis ökade på sin kvot rejält idag när Anna gjorde en snygg räddning som resulterade i en lite småöm fot. Så medan hon plåstrades om och skyndade sig för att kunna köra igen(för att folk ska skjuta på henne...hm) så fick Madde lära sig att inte kissa. Det blir fint på matchen imorgon!

Målvakterna fick även leka med små lampor. Jag och Maou diskuterade dessa innan vi förstod vad det var frågan om, och då gissade vi på att vi skulle få igen för att jag skrev att vi saknade tisdagarna. Kanske skulle vi dra målet med snörena?

Avslutningsvis blev det dags att samla in bollarna och Jessi visade sina fotbollsskills(som hon inte hann tidigare) och försökte klacka upp bollen baklänges ner i korgen. Med hjälp av Lina blev det riktigt tjusigt.

Match(er) imorn! TAGGA!!

/Amanda

IMORN ÄR DET FREDAG!!

                                VILKET BETYDER ATT DET ÄR TRÄNING!!





I helgen, gott folk, är det matcher igen!!
Lördag,
15.30
Eriksdalshallen, Bajen- Ösmo.


17.00
Eriksdalshallen, Hammarby- Hallsta




TAGGA TJEJER!!
Och ni bajare.. kom o kolla!

/Martina


Vi saknar tisdagarna!

Okej nu kanske jag inte pratar för alla här. Men åtminstone för en stor del av de i genomsnitt 15 personerna som alltid kom på tisdagsfyset.

Ni som inte var med fick inte uppleva den underbara stämningen som rådde på tisdagarna. Visst det var jobbigt, och när man väl var på väg så tog det emot lite "Shit jag orkar inte" ni vet sånna där  bortförklaringar. Väl där, i stridens hetta blev det dock alltid väldigt kul. Vi hade musik, vi hade peppning och skumma tävlingar.

Det jag minns allra mest var en av de första gångerna då vi började med att använda varandra som vikter. Först på listan stod rida rygg med knäböj. Woho det här blir skoj tänkte jag, slängde upp rosen(tror jag) på ryggen och började springa. Två steg senare låg vi båda på marken. Förlåt rosen! Dock ska sägas att jag inte var den enda som föll den träningen. Jag tror aldrig Peter har haft så roligt.

Vi körde cirkelfys som är så otroligt mycket mer taggande än att själv försöka peppa sig. Varje träning avslutades med tävlingar av slag som idioten(vår favorit), plankan, 90 grader och staffetter. Beccan var oslagbar på plankan.
Det roliga är att nu, hur mycket vi än klagade förra säsongen så har jag allt hört hur folk muttrar i smyg om "det var allt bättre förr". Så för er som saknar tisdagar säger jag bara: jag med. För er som inte gör det säger jag: det gör ni visst det! Åtminstone jag kände mig stark som en häst efter de där tisdagarna.

För övrigt fick vi låna omklädningsrum 1 igår(herrarnas). Tjejer ni vet vad jag menar.

Idag blir det handboll på tv. Sverige- Montenegro i EM-kvalet. 19.10 tv4 sport så smället det. Vi hejar givetvis på staffan och hans grabbar.


Melica fysar på det nya sättet


/Amanda

Hur många blåmärken har du?

Woho tillbaka i eriksdal en måndag. Underbart. Efter en fullspäckad helg kan man inte förebrå folk för att vara lite virriga i mössan.

På fysen garvade Rosen åt allt och alla. Issa målis visade sin talang på att låta som piff och puff. Radarparet Elin och beccan vet ja inte riktigt vad de höll på med men kul hade dom. Lite fys hann vi givetvis med(jag lovar Peter jag gjorde alla repetionerna). Just det här med tider kan ju sen vara lite knepigt ibland. Speciellt när det är måndag och det var längesen en träning började kl 18 istället för 19, något som andra Issa hade missat. En sån överraskning hon fick när hela laget låg i korridoren och försökte sig på situps.

Sen så blev det givetvis dags för det återkommande tävlingen "vem har flest blåmärken". Efter två riktiga kämparmatcher med en junismatch på det blev det en jämn tävling.  Dock skulle dagens övning ge oss några fler. Klassisk rulleträning med härliga slit och block i skottarm. För er som missat det hälsar broberg i gästboken att hon hoppas att ni också har fått några blåmärken på gäddhänget. Jag fick några fler på knäna, räknas det?

Vi avslutade med hela sju varv i trappan(+1 alltså) som tack för de 6 poängen i helgen. Den matten stämmer inte riktigt ihop men kvicka fötter får vi.

Vilodag imorn. För den som inte klarar sig utan handboll kan ju rulla ner och beundra våra bilder från förra helgen. Tyvärr tror ja paparazzin tog ledigt i helgen. Bla var ju hallen i almunge lite väl mörk för att vi skulle synas. Tacka vetja rosa boll på mörkblå plan även om vi saknade våra kära smurfbollar.

Vila duktigt
/Amanda

Ny vecka

Jag börjar se ett mönster. Förra helgen: bägge lagen vann med 13 bollar. Denna helgen: bägge lagen vann med 1 boll. 1 boll i två matcher varav de sista fem minuterna blev helt avgörande. Snacka om nagelbitande. Det är nästan så att man måste gå i terapi efter något sånt här. Vilken styrka tjejer att ändå ta hem vinsterna. Det visar att vi aldrig ger upp!
 Nu ser vi fram emot en vecka med tre(!) träningar. Ikväll får vi banne mig göra någon segerdans för att vi får tillgång till vår tid.
Dessutom rycktas det om att någonting oväntat ska hända den 4:e! 

Ses i hallen brudar




 /Amanda

Tillbaka till södermalm

VINST!!! Ytterligare en spännande match som resulterade i 1målsvinst.. Verkar vara helgens grej, för oss. 6 poäng av 6, full pott! härligt tjejer, vi är så bra! Dom flesta av oss såg antagligen ut som bambi på hal is pga halt golv i hallen. Men bambi är väl rätt söt? Det började lite drygt, efter 10 min stod det 2-2.. Men ju mer tiden gick desto lättare verkade det gå.. I halvtid stod det lika, och efter det drog vi ifrån med nåra bollar. Det fortsatte i vågor, vi ledde, dom kom ikapp, vi gjorde nåra mål, osv osv.. Lina var ostoppbar -inte så ovanligt;p - och fick en del stryk.. Vissa stunder såg hon ut som en liten trasdocka stackarn. Med 5 min kvar ledde vi med 3 mål och vi började kanske slappna av lite för mycke, då dom gjorde 2 mål.. Vi 1,dom 2.. så stod det lika när det plötsligt va 50 sek kvar. Vårt anfall och Maou sätter ett skott mellan närmsta stolpen och målvakten. Snacka om glädje, många armar i luften o skrik.. Dom anfaller och med 2 sek får dom iväg ett skott på kanten som muren Amanda tar. Vi på bänken stod alla upp och jublade. Riktigt skönt att få me oss 2 poäng hem. Även om lite grejer gick emot oss så tyckte ja vi kämpade på bra. Och de kan va rätt skönt att få me sig en vinst även det inte var bästa matchen. (Ja Peter, det är skönare att spela bra och vinna) /Martina o resten i Maous bil.

Almunge.. stället Ågren trodde va ett kakmärke.

Vi sitter utanför almunge sporthall.. Ja ni läste rätt, utanför hallen. Vi sitter utspridda i 4 bilar och äter pastasallad. Hallen är stängd så vi fick hitta nå annan lösning. Herr Morgan, även kallad Peter, tyckte vi skulle äta ute men de va inte lika populärt.. Om vi inte ser Amanda B i veckan så vet vi att hon är och tränar rytmisk gymnastik. Hon är helt förtrollad över denna sport sen hon såg lite uppvisningar i eriksdal vid vår samling. Hon har nämnt de oroande många ggr.. Tänkte lägga upp lite bilder men blogg.se vill inte samarbeta med min mob. Vi fortsätter tagga så kör vi på sen..!! Vi åker ju inte "ända" hit utan att vinna. Som Malins pappa tydligen brukade säga: åker vi ända hit o förlorar så får hon betala bensinen. Deal? /Martina

Segern är vår!

Idag smällde det. Bajen-Årstaiterna i Gubbängshallen.
På förhand kan man ju säga att vi slog ur underläge. Efter två förluster förra året låg favoritskapet helt klart på årstaiterna men redan i inledningen på matchen visade vi att den här gången var det andra bullar som gällde. Det var en blandning av kamp, fint spel, fina mål och många nagelbitande stunder här och där. I mitten på andra halvlek ledde vi med fyra bollar efter en grym start på andra halvlek där vi hämtade upp ett två målsunderläge men sen fick årstaiterna in några bollar och det blev lite mer spännande än nödvändigt. Otroligt skönt att vinna med en boll. Att förlora med en vore tortyr.  

Härlig vinst tjejer! Trejde gången gillt, 2 fina poäng att lägga till samlingen och en bra, rolig match!
Dagens skott stod Flizan för. Ett riktigt vikskott i bortre nere som satt som en smäck. Det var vackert. En eloge till Madde målis för en kanonbra insats! Vi hälsar även välkommen till vår norska Annette. Tack för det fina inspelet! 

Junismatchen som spelades igår vanns även den. Efter den matchen blev det lite lagmys hos broberg. Vi lekte galenpanna och jag var drottning silvia. Elin fick den svåra påskharen. Lollo, brobergs inneboende. Melica blev jultomten och Martina hon var Pelle. 

Nu taggar vi för morgondagens match.


/Amanda

Är det nån som inte taggar?




Ja, vi börjar tidigt (i tid helt enkelt) med att tagga. Det enda rätta.
NU KÖR VI TJEJER!


FYFAN VA KUL DET ÄR MED HANDBOLL!!



 /Martina        


jag ser det snöar...det var väl roligt hurra

För er som ännu inte tittat ut genom fönstret vill jag bara säga: DET SNÖAR!!!
22 oktober och det snöar! Det kommer bli en lång vinter. Tur är väl att man kan gömma sig i mer eller mindre mysiga handbollshallar.

Vi välkomnar(eller? snö, bu eller bä?) snön med en ny helg fullspäckad med matcher och jag tänkte som vanligt försöka klargöra det lite.

Helgen drar igång idag med junis match(visst är det gulligt) mot Westermalm i skärholmshallen. Det blir finfin hejaklack idag med massor av oss gamlingar som ska försöka rulla rullatorerna genom snöovädret till hallen. Broberg har varnat oss: medtag öronproppar om ni ska sitta brevid henne. Här ska det hejjas!!

Helgen fortsätter med den väldigt intressanta matchen i division 4. Ni som var med förra säsongen kanske liksom jag inte kan få den där tunga förlusten mot årstaiterna i liljeholmshallen ur huvudet? Det var precis i slutskedet av säsongen med bara ett fåtal matcher kvar och uppflyttning stod på spel. Vi spelade bra men några otroligt frustrerade kantmål satte stop för segeryran den gången. Så jag hoppas att det inte bara är jag som är otroligt taggad! Nu tar vi och vinner mot årstaiterna en gång för alla, vilket dessutom skulle få oss att ta oss upp på ledarplatsen i serien(förutsatt att Skå förlorar sin match). Det låter väl inte så tokigt? Tagga tjejer!! Det kommer bli en tuff och kul match!

På söndag blir det roadtrip bort mot uppsala och Almunge. Vi planerar att åka vår supermoderna och smidiga 50 plats buss med inbyggda jetmotorer och fullskalig bioduk. Spel, lekar och film står på programmet och vi har reserarverat baksätet med riktig säng åt peter så att han får plats med kryckorna.

Väl därborta är det bara att köra!



Avslutningsvis väljer jag att citera Lollolisen:

"Blir så glad och taggad för nästa match när jag ser vågen bilderna! (de sista)
Nu ska vi vinna varenda match tjejer så vi alltid ser så där glada ut!!! :D"


/Amanda


Tydligen så gillar jessica öberg att fisa folk i ansiktet...

... och jag som trodde det var julia ågrens favoritintresse. Det var det på träningen igår i alla fall.

bilder hemmamatch mot Vassunda, del 2

                  
sista 2 bilderna här ovanför.. för er som undrar så inser Madde först att hon inte orkar springa så hon ska låtsas ta bollen.. men sen inser hon att hon inte kan passa så långt, så då får Anna komma o hjälpa till ;)

                 

         

                                  

      knäar Madde bollen? :p
  Knäar Madde bollen?

      
Ni kanske tror att jag och Madde ska köra high-five.. egentligen ville hon hålla handen..

         
Dagens fråga: vad gör Lina i bilden här under? rätt svar får såklart pris.

     



del 3 kommer imorgon.
under tiden som ni väntar så svara på dagens fråga här ovanför..
(och så kommentera gärna inlägg, eller kom med förslag på vad som kan skrivas.. )
dom som känner sig utmanade kan alltid skicka en text -till tex mig- som ni vill se här på bloggen, så får vi se om vi godkänner den.. ;)
ni som skickar in kanske också får pris.....

fast inte av Melica, för då får ni vänta fler månander..

                                                           /Martina

välkommen till träningen amanda rimfors

Det är hennes första träning på två veckor så hon har en del träningar att ta igen.
SHOW NO MERCY.


Bilder från hemmamatchen mot Vassunda, del 1

   
            
  

     

     

   

    

                                

        
              man ser iaf utan tvekan att jag, Carro o Maou tar i mest...

Ja, målis-Anna.. du får slå mig för att jag la ut bilden på dig.. du skrämmer mig inte ;p

          

         

         




forts följer....


BAJEN BRUDAR





                 Svettiga bajentjejer när vi är som.. bäst?


/Martina


Så här önskar jag att alla våra löpträningar i sommar hade varit...


Så alla vet

MADELEINE HÄGGQVIST FYLLER ÅR PÅ EN MÅNDAG (den 25 april iofs men iaf) OCH HON HAR LOVAT TÅRTA SÅ DET ÄR BARA ATT BÖRJA LADDA FÖR KALASET REDAN NU!


på tal om bilder..

PRESSMEDDELANDE:
"Bilderna som togs av Paparazzi under Vassunda-matchen borde kunna komma upp imorgon.

Hälsningar
Paparazzis Assistent."










Underbara skottminer

För er som har missat det har Henrik Bergqvist lagt upp bilder från matchen mot Huff i lördags. Enjoy här. Vi är verkligen supersnygga när vi skjuter och gör genombrott. Jag tycker nästan vi säger att den som gör snyggaste skottminen får följa med den som vinner målgest tävlingen till hawaii. Låter väl bra?


Bjuder på min här...




Kötta Rosen!



Tack Henrik för de grymma bilderna!

Må fulaste min vinna!


ps. tror att det inom kort kommer bilder från Vassunda matchen som togs av vår hemliga paparazzi.
/Amanda

Utmaning till våra målvakter!

Idag på herrmatchen var det nästan att michael åström följde med hela vägen på kontring. Han vågade dock inte göra mål. (och vi alla vet ju hur viktigt det är att våga)

Det är dags för oss att visa att våra målvakter vågar.
Den målvakt som först gör mål på kontring eller möjligtvis i 2a fas får ett FINT PRIS och inte minst ÄRAN. Kom igen nu, visa killarna hur man gör!

Gossip girl here...

Hej allihopa, på herrmatchen idag kom en massa spännade skvaller fram.

Bl.a. att Julia träffade på mr Pilfalk på tunnelbanan idag. Hon drägglade tydligen lite diskret men inte tillräckligt osynligt för att hennes man som satt brevid inte skulle märka det. Får se hur detta slutar... ;)



Sedan kunde man inte låta bli att tjuvlyssna lite på vad Martina och hennes kära föräldrar pratade om under herrmatchen. Hennes pappa är ju på besök i Sverige och ägnade såklart sin tid här till att spana in bajen. Tyvärr så talade dom ett språk jag inte förstod så vad dom egentligen sa är oklart. Trevlig såg han ut i alla fall, och det är ju bra!

Fortsättning följer... ;)
xoxo

Välkommen till muren

På lördagsförmiddagen spelade vi två matcher hemma i borgen eriksdal, vilket resulterade i två härliga och välförtjänta segrar. Härligt jobbat tjejer! Det måste varit som att springa in i en mur med det där försvaret och den kämparglädjen. Kul var också att det blev många mål framåt.

Resultaten skrev till 30-17 i division 3 matchen mot Vassunda och 28-15 i division 4 matchen mot HF HUFF.

Notera målskillnaden på 13 bollar för båda lagen. Slump? Tur? 13 som för övrigt är en väldigt fint nummer(nej det är inte så att jag har 13 på ryggen)

Kampen om resan till Hawaii fortsätter. Ännu vet jag inte om vi har några riktigt heta kandidater. Blev det några snygga målgester på planen? Jag hörde Ågren och Lollo prata om att de skulle hjula men det fick vi tyvärr inte se någonting av. Kanske nästa helg?

Helgens ramsa stod helt klart Thomas för efter att Martina klagade på att vår lilla men trogna hejaklack inte höll ramsnivån uppe. Som svar fick hon en alldeles egen hejaramsa som säkerligen gav henne en rejäl kick. Efter det blev det fart på läktaren.

Tack ni som var där och kollade!

Om jag inte såg fel var paparazzin i farten igen. Kan det komma några bildern från helgen tro?
Vi räknar med det!

Imorgon blir det herrmatch(för som vanligt ligger matchen på vår träningstid, nej jag är inte bitter) och vi hoppas att killarna gör som vi och vinner!!

/Amanda




Kom igen nu publiken!

På lördag är det dags för hemmamatcher för bägge lagen.

Kl 12.00 smäller det! Hammarby- Vassunda

Direkt efter kl 13.30 blir det match för utvecklingslaget mot Huff.

Så kom och heja!
Det blir förhoppningsvis två välspelade matcher, och vi behöver just ert stöd!


Övrigt smått och gott:

Tack för att lamporna längst tantorundan lyser igen. Även om vi kanske inte precis riskerade att tappa bort oss(många har ju som sagt sprungit den rundan ett mer än ett antal gånger)så känns det bra att faktiskt se var man springer och inte riskerar att bli överfallen av en björn eller krocka med ett träd. Det minimerar risken för stukade fötter(Hanne) eller olykliga fall(Madde målis). Hur motiverande det nu än var att länga lite extra på stegen för att komma fram tills nästa lysande lampa så tror jag att alla är ganska glada för att de lyser igen. Så tack!

Gårdagens citat: Om man inte håller sig varm fryser man...

Imorgon blir det fredagsmys igen. Jultomten har lovat att vi ska få vässa skotten.

Vi ses på lördag! Låt Eriksdalshallen koka!

/Amanda



4 av 6

Så var denna handbollshelg slut (hm ja det är tisdag idag men vem har sagt att en helg inte kan innefatta måndagar också?) och jag tänkte att det kunde vara bra med en liten sammanfattning av de tre matcherna som spelats de senaste dagarna. 

Lördagens match mot älta i division 4 vanns med 17-21 i den lilla skokartongshallen. Vi är alla ivriga på att ta oss an älta igen i vår borg där det finns lite mer plats att spela på.  Bra spelat ändå tjejer! 2 poäng!

Söndagens match mot HF SIF blev en jämn kamp som tyvärr slutade med uddamålsförlusten 25-24. Bra kämpat! Nästa gång är det vår vinst!

Måndagens juniormatch blev "helgens" andra vinst med 18-12 (10-5) mot Spårvägen. 2 poäng och en bra match inför SM.

Totalt 4/6 poäng.

Härligt spelat i helgen tjejer. Idag blir det ingen handboll men för den som ändå vill få sin dos sport blir det fotboll på tv. Heja Sverige!


/Amanda


Älta- Bajen

           

Ylva: matchen målgestglädje
Amanda: matchens linjalkämpe
Melica:  matchens väskförtjänare
Emma: matchens kryss(mål)
Ågren: matchens golvkrål & vrål
Lollo: matchens försvarsstressfaktor (för motståndarna alltså)
Elin: matchens krigare
Issa: matchens domarraggare
Madde: matchens dubbelräddare (med magen dessutom)
Jessica: matchens genombrott

matchens tränare: Martina såklart :D
(sorry Thomas)


Halvvägs


Lördag kväll, och jag har suttit vid datan några timmar nu för att skriva lite här, fixa med bilder, försökt organisera lagkväll osv.. Har tjänat en del extrapoäng nu hoppas jag!

Vi är nu halvvägs genom dessa handbollsdagar..
Fredagsträning: check!
Lördagsmatch: check!

Nu är det söndagsmatch kvar. För att sedan avsluta med måndagsmatch.

Om dagens match får ni veta mer imorgon. Då kommer även olika utnämningar från matchen, där priset va en ballerina-kaka. Samt en kort sammanfattning om den också, hoppas jag.
Fler extrapoäng till mig som åkte ut till Älta för att kolla på tjejerna idag.
Det blev en svettig och lite darrig vinst, men alltid en vinst!!
6 poäng av 6 hittils, 3 vinster av 3 matcher, HÄRLIGT TJEJER!!!!! 
Bra jobbat, även om ni skrämdes lite väl där en stund med att ligga "bara" 1-2 mål mer..

Imorn är det dags för match mot Sif, TAGGA!!!


Under tiden, bild från bk sol-matchen. En av mina favoritbilder!

                    

HEJA TYSON!!! :)


                                                               /Martina

fredagsbilder


         

         

         

         
Malin efter ha gjort 0 st armhävningar på boll. (1 om det räknas att börja uppifrån och sen gå ner och falla ihop)

         
Vissa äldre småbarn försöker posa lika bra som de äldre gör (går att se i gamla inlägg, tex här). Godkänt men inte riktigt på samma nivå- än!



                                                        /Martina



Fredagsmys del 2

Vår typ av fredagsmys vet ni redan va de är..
och ja, det känns inte alltid så kul att gå o träna en fredag kväll..
Vi är nog flera som säger det varje gång.. man gnäller att man tackat nej till att träffa kompisar, till att vara med pojkvännen hela kvällen, till fredagsmys med familjen, till bio, krogen eller vad det nu kan vara som lockar..
Men ändå så är det en del som drar sig ner dessa kvällar..

Och ibland känns det som att fredagarna är lite roligare, framför allt än vad man trott..
man kanske är grinig pga ovanstående orsaker.. men man tar sig dit.. man springer den vanliga rundan, som vissa av oss faktiskt sprungit i snart 10 år.. man tränar och man går inte därifrån så grinig..
Och vad härligt det är att gå därifrån, svettig och sliten, men med en skön känsla i kroppen av att ha sprungit, skjutit av sig lite och varit med laget..
Som sagt, fredagar känns iaf ibland lite roligare än andra dagars träning..
Ja kan faktiskt inte säga med säkerhet varför det är så, och jag kanske är ensam om det.. men så känner jag..

det kan bero på allt möjligt.. att det är helg, att man snart ska få spela match förhoppningsvis, att man ska få sova dagen efter, att man ska göra nåt roligt, att man tycker det är roligt att träffa laget, eller helt enkelt att man vet att det är träning i lilla hallen, vilket innebär kortare sträckor att springa.. vi har nog alla olika orsaker till våra skratt jag hör i omklädningsrummen..
Det känns tom som att umgänget blir på nå sätt mysigare på fredagar.. man stannar lite längre och pratar, man berättar mer, man skrattar mer..
Vi är ett lag som skrattar mycke tycker jag, och i fredags va de rätt härligt att träna!



                              


Som Amanda berättat tidigare så va de minispel varvat med fys.. fysen kanske inte sköttes till hundra %, men en svettig och jobbig träning va det utan tvekan!
Ingen kan säga att vi inte förtjänade lite chips och godis på kvällen.. Vissa gör som Broberg som äter en pizza innan träning (vi ska inte prata om resultatet) och vissa andra gör som Rebecka. Ryktet (dvs hennes syrra Madde-som vanligt) säger att hon bakade kladdkaka efter träningen och satt sedan och åt direkt från formen.. Helt rätt!

                                                                          /Martina

Melica 14 år

"Ser jag spänstig ut när jag gör såhär?"

        


    



                                                            /Martina


That how I do it.

Okej, för de första.. Till mitt försvar, så hårt slog jag inte.. För det andra.. de va en liten slap men som lät för de blev en träff med fingrarna. För det tredje.. Han får väl bli lite snabbare, jag tränade hans reflexer lite bara..
Och för de fjärde, och sista.. Det var till Melicas försvar, man rör inte min kompis! 
(i detta ingår även att säga hon ser ut att vara 14 år)



          

Min kompis är personen till vänster, i Eriksdalshallen, på sin födelsedag!
Hon fyllde 20, men på denna bild kanske de inte syns så mycke..


                                                                /Martina

!!!!!!!!!!!!!!!

Nu är det snart dags för match tjejer!
Själv har jag laddat upp med en kalasdag på jobbet och ett glas is-oboy

HOPPAS NI ÄR LIKA TAGGADE SOM JAG ÄR!

/Melica

btw, "råkade" hitta denna





tokigt snygg bajare



/melica


Fredagsmys!

Ja som sagt, fredag kväll = träning. För vilket bättre fredagsmys finns det? Ersätt chipsen och godiset med vatten, äpplen och bananer. Tv-tittandet, biobesöket eller kompisumgänget med passar, skott, spring, och fysträning. Precis. Fredagsmys!

Dagens träning bestod av minispel varvat med fys. Vi kan ju konstatera att det är svårt att göra sidoplankan när pulsen redan ligger på 180. Men starka och snabba blir vi, och kul var det.

Framför oss ligger tre matcher. Imorgon(lördag för er som börjar dåsa till av chipsen eller vad ni nu stoppar i er) börjar vi med match i division 4 mot Älta. På söndag blir det match i division 3 ute i Märsta och på måndag får vi äntligen ta över eriksdalshallen igen(några andra bajare har ju nämligen lyckats pricka in sina hemmamatcher precis på våra träningar) med först löpning och träning för oss gamlingar, och lätt träning sen juniormatch för de yngre förmågorna

Alltså:
Lördag Match division 4 mot Älta
Söndag Match division 3 mot Hf SIF
Måndag Träning och juniormatch mot Spårvägen 2

Nu har vi passat! Nu har vi skjutit! Nu har vi sprungit! Nu har vi fysat! Nu har vi gjort mål!
Tagga till nu brudar så kör vi.
Tre dagar
Tre matcher
Och förhoppningsvis 6 poäng!

Med positiv attityd, kämparglädje och spelglädje så fixar vi det här!

/gurkan(Amanda)

Jag vet nåt som inte ni vet

Martina gav till årets slap till sin pojkvän idag efter träningen. De lät så högt att jag helt tappade bort mig i mitt telefonsamtal jag hade just då. Men det var okej för han sa att jag såg ut som att jag var 14 år. VILKET JAG INTE ÄR!!!!!!!!!!!!
Det måste väl kanske tilläggas att det inte var helt med meningen från martinas sida men de gjorde de inte mindre roligt :)

/Melica, 20 år(!)

bajen- bk sol

tänkte lägga upp lite bilder som togs av Henrik Bergqvist under Bajen- Bk Sol i söndag men datan vill inte som jag vill. kanske funkar bättre sen..


För att se de underbara bilderna från matchen, på snygga tjejer klicka här.


                                                                   /Martina

Varför vi gör det!

Vi vet alla att hanbollsspelare är tuffa, men vad är det som gör det?


Vad är det som gör att vi vareviga träning släpar oss ner för att kasta lite boll? Att vi springer i regn och rusk, på onda knän och trasiga fötter, att vi tränar trots att vi kanske inte borde, när vi har 39 graders feber, att vi skjuter med en armbåge som borde vila, tejpar, limmar, smörjer och använder de mest komplicerade skydden för att kunna spela. Att några blåmärken hit, en rispa där, och skrubbsår är vardagsmat, och ett jack i kinden inte får oss att tappa gnistan?


Vad är det som gör det?

Svaret är enkelt: för att vi älskar denna sport!


Finns det något bättre än att sätta den där klockrena stegsättningen så att försvararen står och kliar sig i huvudet, långt efter att vi satt bollen i bortre krysset, och undrar vad som egentligen hände. Finns det någonting bättre än att täcka ned ett skott, ta upp bollen och kasta den till ett perfekt kontringsmål? Eller att göra det är suveräna utspelet till kanten, inspelet till linjen eller helt enkelt sätta just det där skottet. Ribba in, stolte in, studs in, ja den får gärna studsa ribba-stolbe ribba- stolpe, bara den går in. Eller att få till en där kombinationen som slutar med ledning och vinst, att få en high five och ”nu jäklar nu kör vi” . För att det är så grymt underbart roligt!


 Känslan, pulsen, adrenalinet, gemenskapen och svetten som rinner.


Under åren har vi alla spelat med många olika spelare, och vissa som försvunnit och gått. De som blev kvar har handbollen djupt i sitt hjärta.


Vi offrar(om det nu är att offra) mycket, jag skulle vilja skriva all, tid och kraft på handbollen. Vad gör träning en fredag kväll? Match tidig morgon eller sen kväll.  Vi kämpar för att vi blir glada av doften av klister, känslan av en svettig hall, åsynen av målet och bollen i vår hand.


Tack brudar för att ni förstår!


Nu kör vi vidare!



Snyggt mål Elin! Från matchen mot Bk Sol igår (foto Henrik Bergqvist)

/Amanda


:D

Inte vet jag men har man tagit 8 poäng av 8 möjliga kan man väl inte direkt vara missnöjd? Två vinster den här helgen med alltså, GÔTT!
För övrigt har vi idag sett att Malin verkligen har en framtid som balettdansös, men vi hoppas såklart att hon inte ens överväger att byta bana. Sånt töntigt kan andra hålla på med, inte bajare.

Puss på er och tack för i helgen!
/melica

1, 2, 3, HOPP

Som många som sett oss vet så har vi en speciell del av uppvärmning innan match som jag faktiskt inte sett tidigare någonannastans (jo, egentligen i min förra klubb, där vi började med den och tog den sen till Hammarby..) men ni förstår va ja menar..
Den kallas 'hästloppet' och är inget jag kommer berätta om här då.. dels för att ni får komma och kolla på oss om ni vill se den, dels för att den är för krånglig att förklara..

MEN!!!
En del som ingår i detta lopp är iaf 1 hopp.
Eftersom vi är så spänstiga och duktiga på att hoppa.. och jag är en sån bra fotograf, så tänkte jag visa hur man gör för att lyckas lika bra som oss.. Iaf några av oss..




      

       

      
(ja, Broberg har inte börjat hoppa än.. Påminner er om att hon är lite gammal och sliten, som Peller säger..)

       


      



Har ni frågor så skriv bland kommentarerna så får lämpligast spelare svara.


                                                                                /Martina


RSS 2.0