de var en gång en kvinna som hade svårt att röra sig

Nejnej, jag har inte träningsvärk. Inte alls

/Melica

The return of the Sparv

Ja ni läste rätt! Idag var Melica aka. sparven(hennes ord inte mina) tillbaka på planen igen! Som vi har saknat henne.  

Dock tror jag inte riktigt att hon hade planerat en sådan våldsam comback. "Jag kan hoppa in när nån behöver vila lite". Men woupsi så hade vi bara en avbytare. 
    Det var en nervös sparv som ställde sig på banan: "Om jag passar motståndarlaget så får ni inte bli sura på mig". Men sparven behövde inte oroa sig. Vi gillar speciellt den heta kampen på kanten mellan henne och en inte fullt så glad försvarare(det kan ju bero på att denna försvararen i anfallet fick möta en aggressiv sparv som retsamt pickade på henne när denna anfallare ville göra mål) och hennes supersnygga kontring över 3/4 av planen.

Det här med att duscha är ju också ganska trevligt att man gör efter matchen, men idag ville Ylva vara på säkra sidan så hon bestämde sig för att ta en (omedveten) dusch innan matchen. Fast det kanske var mindre lyckat att hon var fullt påklädd...så kan det gå när man försöker fylla vattenflaskan i närheten av duschar med rörelse-sensorer. Vi fick nästan ge AM en papperspåse att andas i för att hon skrattade så mycket.

Sen är det ju bra om man kommer hem efter matchen också. Det var nämligen så här att Gps:en inte stödde vårt val av hemväg och inte ens hade vägen vi körde på i systemet. Det är trevligt i skogen! Speciellt när man kan göra som Ylvas mamma och far(mor)mor och plocka svamp i väntan på att matchen skulle börja.

När man väl är hemma är det ju bra att ha koll på klockan, eller snarare när div 3 matchen mot Haninge skulle börja. Jag bjuder på att jag trodde det var kl 19, men avkast var 18.15. Hann se de sista 20 iaf, och glädjas åt vinsten!

/Amanda

freeeedag!

träning ikväll!!
 
    

till de som kommer..
Madde är ju i London, och eftersom hon missar både träning o match, så har hon lovat att ta med en present till de som varit på träningen idag..!


Ses ikväll tjejer!!


/Martina  

SOM NI HAR VÄNTAT!!!

             





som ni redan vet så börjar vi sprida oss mer o mer.. hemsida, blogg, sida på fb (Hammarby damhandboll, in o gilla!!) och nu... 














               

även på youtube!!
vi har skapat en sida där vi nu kommer börja lägga upp videos..
alla kommer antagligen inte hamna här, men en del hel!

Hammarby Damhandboll på youtube, enkelt!




              

nu fick lite smakprov, såsmåningom blir de mer o mer!

Ha en härlig lördag!

/Martina

vi fortsätter!

om gårdagens match ska vi inte skriva för mycket, tyvärr gick de inte som vi ville.
vi tackar de som stannade och kollade efter herrmatchen, kul o se lite folk!

och så börjar vi tagga för nästa match, b-laget spelar imorgon bitti, 10.15 i Högdalshallen!
tisdag spelar a-laget i Skärholmshallen, 18.45 mot Spifen!
Hoppas på att se er där!!


nu till den där överraskningen jag skrev om för nå veckor sen..
DEN ÄR KLAR, GOTT FOLK!!!
så, om en kort stund kommer de komma upp här på bloggen..!

/Martina

DERBY!!

"Ja så var det då dags för det omtalade derbyt!
Vi alla va nervösa, ja jag tror nästan Martina va mest nervös!
Men vi alla hade ett och samma mål, att gå från Solnahallen med 2 poäng!
Ja det svåraste var nog att möta detta lag på deras hemmaplan, det är alltid lite skönare att mötas i vår underbara borg, Eriksdalshallen!
Väl på plats började vi med en promenad, då jag och Anna upptäckte att det hade blivit sjukt kallt. Vår Hanna från Kiruna skrattar bara och säger att det är så roligt när det kommer nån cm snö i Stockholm för då blir vi alla så hysteriska, kanske finns en poäng i det.
Peter hade bestämt sig för att komma och titta på de första 20 Mi utfarna för att sedan göra något annat skoj, men nej det är lugnt för nu vet vi hur du prioriterat!
När vi alla var ute på plan för uppvärmning så möttes blickarna, lagen stod nu på varsin sida och nervositeten blev värre. Men när väl matchen började så öste Bajen in med mål, men att börja en match är bra men det kommer också dalar, så även för oss. Men målet var fortfarande satt vi skulle vinna. Även om AIK slet och kämpade så var det ändå Bajen som visade på vilja och kämparglöd in i det sista. Vi struntade i att domaren inte ville vara på vår sida för vår energi skulle gå på spelet och inte på dem.
"Till en rolig sak Freddan får en utvisning efter lite stångande med en AIK spelare då hon står i försvar. Freddan blir jätte sur, då menar ja verkligen jätte sur, höjer rösten mot domaren och går och sätter sig. Jag går till kära Freddan för att säga det är okej glöm detta bara varav Freddan har tårar i ögonen och säger, "det är inte roligt, för det är så orättvist"! Asså seriöst, hur söt får man bli? Jag blev kär i Freddan där:)

Efter en otrolig insatts av varje spelare så slutade detta derby
Med en skön vinst för Hammarby, för det är vi som är BÄST! Jag vill inte bara tacka för en sjukt bra insatts från varje spelare, utan också vår publik! Tack alla mammor, pappor, barn, morfar, ungdomar och vuxna som kom och hejjade fram oss till en seger. Det är alltid skönt med en seger, men segern mot AIK är nog lite skönare! Så ett otroligt stort tack för klacken som kom till hallen!
DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY!"


Taggmacka

Idag på uppvärmningen inför derbyt mot AIK fick jag lära mig ett nytt begrepp. Det kallas "taggmacka".

Taggmacka är som ni säkert förstår en sammansättning av ordet "tagga" och "macka". Det är praktiken som är lite roligare. Så då kan vi fråga oss: vad är då egentligen en taggmacka?

Jo, inför match är det ju bra om man är taggad, men ibland händer det att det är någon som kanske inte riktigt har förstått att det är match på gång, och som alltså behöver få lite hjälp med att tända till det där lilla extra, och det är då man applicerar metod "taggmacka". 

Man tar helt enkelt tag i en lagkompis, omringar den som behöver taggas till, och mosar den mellan sig och sin lagkompis som en härlig dubbelmacka. Puttar med rumpan och knytnävesslag på armarna ger extra pålägg på taggmackan. 

Tack Maou för ett underbart ord! Det gjorde min uppvärmning idag(dock ska tilläggas att det var jag och Maou som utförde taggmackan, dvs vi var bröden)




/Amanda

såna där onsdagar

 
-vi fick för första (och antagligen enda gången) köra en kvart mindre fys.. detta pga att Anna starta uppvärmningen sent! fyyyyy
-- och alltid på fysen.. Peter var med på 'hoppa på matta' en kortis..
De såg ut ungefär såhär... Peter mitten, jag o Hanne breve..
  
      
 
-en ny hatövning har tillkommit..
 
                           

vi använde oss av såna ringar.. (nej vi såg allt annat än sådär söta ut antagligen), in med fötterna i ringarna medan resten av kroppen intar armhävningsposition.. så var de BARA att dra in benen mot magen.
   -eller som Hanne, göra armhävningar och sen skylla på mig för att hon inte sa till henne att hon gjorde fel. Tål att påpekas att jag va fullt upptagen i ringarna breve och hade antagligen glömt bort att Hanne var breve..
 
 
-Jag fick känna sig vuxen då jag fick höra "jag behöver hjälp av din visdom"  av en (1år)yngre Maou. så nu väntar jag bara på att Beckan ska komma och fråga mig om vad som helst här i världen. jag är eran visdomstant! (inte tand)
 
-Freddan verkar ha en automatisk varning när hon tar för många steg, då hon tydligen börjar skratta o skrika vid 5e steget när hon går igenom..
 
-Jessica Öberg var nere o träna, kul o se dig!
 
-Hammarby börjar sträcka sig en längre bit utanför Sveriges gränser.. Norskor har vi ju/haft, men igår var även Anette från Holland med!


Träning ikväll tjejer, ses där!
o Derby på söndag!! kl 12 i Solnahallen!
/Martina


p.s nu är et mindre än en månad kvar till Lollo kommer tillbaka!

Reebok Easytone

Jag har köpt nya skor. Inte sånna som jag ska ha i en handbollshall eller när vi är ute och joggar efter träningen, utan sånna som jag ska ha på min praktik och i skolan och sånt. Typ inneskor. När jag skulle välja skor fastnade jag för ett par Reebok Easytone, sånna där som enligt reklamen ska forma rumpa och lår lite extra. Detta tänkte jag borde passa ypperligt, eftersom jag har ett matchställ som är liiiite för tajt. Tajta kläder kräver liksom snygg kropp under. Så därför hoppas jag nu på grymt resultat av mina nya skor! (För visst kan kläder och skor väl utföra mirakel?!)



I onsdags blev jag bestulen. Jag känner mig smutsig och kränkt, och har svårt att sova på nätterna. Det var när jag kom till Eriksdalsskolan som det upptäcktes. Peter sa att hjulet på min cykel var platt. Någon har alltså slangat luft ur min cykel. Någon har stulit MIN luft. Vart är världen på väg? Tyvärr har jag inga spår som har lett till någon misstänkt, och motivet för brottet är ännu oklart. Alla tips mottages tacksamt.

//AM

RSS 2.0