VG+

Vill bara passa på att gratulera mitt favoritföl ylva till sitt vg+ i skridskoåkning. Det dröjer nog inte länge för än du kommer att kunna röra dig på icke-hal mark också.
Dessutom gjorde du det snyggaste målet på matchen i helgen. KOMPIS DET GÅR BRA NU.

Du kommer förvandlas från det här:



Till det här:


;) hihi
/melica 

 

 


En långfärda Hammarbyares dagbok...

Då midnattstimman slagit i Stockholm och alla små Bajare ligger och sover, är klockan 10 på morgonen på andra sidan klotet, och en viss Hammarbyare sitter och äter frukost bland spindlar och ormar... (nästan^^)
En viss "Mörkare" hotar att blockera mig från alla nyheter om vad som händer i laget och på matcherna, men lyckligtvis har jag ögon och öron på både plan och på läktaren, så jag är inte orolig. :)
Däremot ger jag mig mer än gärna på ett försök att på 43 rader få ner vad som händer härborta i "spindel-landet" för att göra er som är nyfikna glada. :)
Jag befinner mig just nu i södra (vilket här betyder den kalla) delen av Australien, landet där få hört talas om handboll, och många tittar snett på mig när jag ska förklara hur det är världens underbaraste sport.
Jag har prickat av en hel del på min lista över djur jag har har velat se. Sen jag kom, så har jag sett, på <1 meters avstånd; kängurus, koalor, pingviner, wallabys, emuer(>1 m dock), giftiga ormar och spindlar. Plus en hel drös med tropiska fåglar. ^^
Vad gäller vädret, är det ju här ännu bara tidig vår, och temperaturen sen jag kom har om dagarna legat mellan 17-32 grader, och det har varit mest sol, men även regnskurar och åskväder, som är totalt underbart! Men visst har vi kvällar när temperaturen faller och sydvinden blåser på, då det känns lite kallt. Men inte för mig såklart "för jag är Svensk så jag får aldrig frysa". ^^
Igår regnade det på förmiddagen, men då jag satt på tåget in till stan på eftermiddagen, hade det klarnat upp och det var ca 25 grader, vilket skulle bli perfekt för lite beach handboll! Väl framme, en timma för tidigt (tidspessimist som jag är), tog jag en långpromenad längst stranden innan jag mötte upp gänget som höll i handbollsträningen. Efter att vi fått upp målen och planen, var det dags att sätta igång. :)
Uppvärmningen var av standard "spring fram och tillbaka, veva armar osv"-typ, följt av passningar. Kände mig lycklig som ett litet barn att jag var igång igen! Den lyckan svalnade dock av en stund när vi skulle köra olika typer av hopp för att "komma igång och vänja oss vid SANDEN". Enbenshopp, tåhäv-hopp, jämnfotahopp från 90graders vinkel... Undertiden jag hoppade drömde jag mig tillbaka till Eriksdalsskolans lilla idrottshall och mjukmattan...
Sen var det dags att lära sig 360 spinn hoppskott, som för er som inte vet, ger 2 poäng istället för 1 i beachhandboll(som förövrigt inte alls var så likt vanlig handboll som jag trott). Sjukt kul var det, och tack vare peelingen jag fick efter alla landningar i sanden måste jag nu ha världens lenaste knän^^
Efter det, och lite kempa-övningar (japan-lobb inspel till linjen-skott), blev vi indelade i mixade lag (då de var typ 10 tjejer och 5-6 killar i åldrarna 15-...30?) och så var det dags för spel^^ Olyckligtvis får man i princip inte ta kroppskontakt i Beachhandboll, så jag behöver hitta en substitut för Freddan så jag kan bli ordentligt taggad^^
Det lär iallafall bli en massa mer handboll för mig framöver, och jag följer er med alla medel jag har! Bland annat får jag efter varje div 3 match ett fantastiskt och utförligt referat samt bilder av min spion på läktaren. ;) Så jag vet nog vad som händer och vem som gör vad ;)
Hoppas ni alla har det bra, att de sjuka/skadade bli bra och att ni som är krya förblir så!
Och för att göra er lite avis där ni sitter i er "runt noll"-temeratur...
Beachhandboll, Port Melbourne Beach
(vem orkar räkna antal skrivna rader? ;)
/Mauo #23 (http://mauupsidedown.blogspot.com)

helgen= 4 poäng!!

"Okej till att börja med måste vi ju säga att detta varit en super helg! Två vinster av två! Gött, alltid skönt med vinst!
Div 4 matchen var riktigt spännande, jag fick andnöd varje gång Bajen sköt! Va super nervös, men vinst där! Bra jobbat alla som spelade! Lite roligt var det, jag tog bilen till matchen, efter sitter jag och pratar med min kära vän från Skogås och helt plötsligt hoppar två skrikande brudar fram! Melica och Julia, de skriker från övervåningen(som en balkong) "Madde har du bilen?" och jo det hade jag ju, "PAX FÖR EN PLATS"! Vad ska jag säga, jo klart de går plats. Tio sekunder senare kommer Julia ut igen, "Madde hur många platser har du?" som de vanliga bilar har jag ju fyra lediga! Så när vi väl sitter i bilen hade jag fyra brudar med mig! Tyvärr kunde jag inte sjunga med högsta ton, men trevligt sällskap hade jag iaf!
Nu till det tråkiga, hemmamatcher!! Det är absolut inte tråkigt och spela i vår underbara borg! Men när vi spelar borta får jag alltid åka bil, du slipper gå! Och det var något jag kände igår. Nu vet efter matchen då man är super duper sliten, då ska man gååååå!
Jaja slut på gnället!
Ännu en rolig sak, vi spelade i våra nya ställ! Det roliga var att Pelle ville att vi skulle spela med den gröna tröjan vilket verkligen INGEN ville! Så när han gick ut så pratade vi om det ett tag och alla bestämde sig för att spela i de vita och strunta i vad Pelle ville! Så haha Pelle du fick inte som du ville, alltid lika roligt bör vi ska busa:) alla såg iaf super snygga ut i sina ställ och saxen klippte så att den glödde då alla skulle klippa bort sin "trosa" i shortsen!
Puss och kram från er Madde!"

ja.. Madde verkar ha kvar sin vana att göra annat när hon borde plugga ;)
Iaf.. jag va på Hammarby-matchen igår, och insåg att vi måste ha nå bild eller så från den..
verkar finnas nån fördel med att inte kunna röra sig fritt iaf...
så va blev de..?







     



        

/Martina

Graaaattiiiiss!!!

Såja, helgens födelsedagsbarn!!
En av våra målvakter blev ett år äldre i helgen!
Hoppas du hade en underbar dag o ett härligt firande!!
(ena ryktet säger att hon firade sin kväll med att sitta i en rosa klänning, den andra att hon satt hemma och kramade och passade upp lillasyster Elin hela tiden!! Vilket stämmer?)

Kanske tur att jag är skadad o inte kan spela, Anna skulle nämligen döda mig pga den här bilden...


           

/Martina

lite mer uppdatering

"Kära läsare, ni kanske sitter där hemma och undrar vad Madde gör. Då kan jag berätta att jag FÖRSÖKER plugga.... Men som ni alla vet så är jag sämst på det och hittar på tusen ursäkter till att INTE plugga!
Så jag tänkte varför inte göra ett fint blogginlägg? Jo men varför inte, allt för att slippa plugga:)

Eftersom många höll sig hemma igår på träningen så var det få som fick den fina överraskningen! Nu kanske ni undrar vad det var, om jag hade varit dum nu hade jag sagt "haha skyll er själva att ni inte kom och fick se vår överraskning!"! Men jag är inte så dum så jag ska tala om vad det var! VI FICK VÅRA NYA MATCHSTÄLL!!!!!!!! Ja det är så sant som det var sagt! De är nya, fina och såklart väldigt rena! Blir ju nästan bländad av den vita färgen, seriöst känner nästan att vi inte får spela i dom!
Vi går från våra randiga kläder till hel gröna och hel vita tröjor! Hmm, vet inte om det bara är jag men jag känner att det känns lite tråkigt, randigt är ju ändå Hammarby! Jaja skit samma nya kläder har vi iaf, nu kanske vi slipper höra att vi ser ut som ilskna bin då vi kommer med borta stället!
Här får ni se ett smakprov på mitt ställ



Men eftersom inte alla kom ner till träningen för att hämta sina nya ställ så får vi som straff spela i de gamla i helgen. Känns inte som något straff känns mer som att vi kan få spela den sista matchen i dom och hedra dom men vinst!!!

Nog om stället, vill bara påminna alla kära spelare hur viktigt det är att svara på kallelsen! Visa varandra respekt och svara på kallelsen!
Nu ska jag dyka ner i plugget igen:) toppen, eller klockan är mycket kanske går något bra på tv;)"


De va ju härligt att de nya ställen kom på den träningen ja inte va i närheten av... *knappt bitter o ledsen* :(

iaf! de är uppenbarligen lite viktigt att jag skriver hur de går med min fot, då de tom skrivs i mitt namn här på bloggen bland kommentarerna..
ja, ja går med kryckor.. förklaring kommer senare! :)

p.s.. Sandra drunknar i sina nya shorts.. medan Madde såklart är jättenöjd när de gäller storleken.. kanske inte så konstigt, hon valde barnstorlek *164*...

nästa matcher är i helgen,
Lördag, kl 17:15 Östra Gymnasiet Skogåsflickorna HK - Bajen
Söndag kl 19:00 Eriksdalshallen Hammarby IF HF - Gustavsbergs HF


/Martina



liiiite i efterskott

        GRATTIS HANNA!!!



                        

som någon skrev i gästboken..
"En übersnabb spelare med attityd och humor. Trivs egentligen allra bäst i Oksajärvi, en mysig förort söder om idyllen Lainio."

Hoppas du hade en härlig dag!
/Martina

Gubbängens- Hammarby



/Martina

jag härmar Peter

Kan va så att texten kommer se konstig ut då jag skriver på mob.. Sitter på sös o har tråkigt, så de passar väl extra mycke att skriva i bloggen? Ja ja ja, jag börjar bli gammal..!! Men, visste ni att Peter är värre? Han berättade i måndags att han ska kolla upp sitt knä igen snart.. o då ska han få "invalido-papper"!!! Hehe, så långt har inte jag kommit iaf :) för att underlätta för Madde, som är mästare på att slarva bort vattenflaskor.. va säger ni om att införskaffa ett vattenflaskaställ för matcherna? De är matcher i helgen, börja tagga redan idag tjejer!! Jag räknar med att ni får komma o kolla på hermatchen för p&p.. 17:30 i sköndalshallen, Gubbängens- Hammarby på lördag. 20:45 Bajen- gurraberg på söndag, i högdalshallen. Ses senare!! /Martina p.s.. en viss Mauo hälsar att hon har blivit brunare nu på tre dar i australien än under en hel svensk sommar..

träning onsdag 2 nov..

-Pelle o Peter va på hugget igår, varensa sak som sas skulle diskuteras eller göras om.. nån som är förvånad?
-Amanda lärde sig att spaghetti stavas med h.. [den som vill höra skillnaden kan fråga mig nästa gång vi ses)
-MaddeH, som är del av den halvan i laget som fortf går i gymnasiet, visste inte att skolorna är stängda på loven.. så hon skyndade till träningen i eriksdalsskolan "jag har aldrig varit så svettig!!" för att sen behöva sitta i hallen istället..
-Peter tror att tjejen i cafeterian är så glad för att hon fortfarande är singel.. (kanske för att hon får ha på sig strumpbyxorna med maskan som hon tydligen har på sig när hon ska ut.. -?!-)
-Madde målis va tillbaka, härligt o se dig!
-MaddeH verkade tro att hon spelade amerikansk fotboll.. eller så hon är så stark i armarna att hon verkade vilja kasta bollen mer mot klockan än mot mål.. ;)
-MaddeH (igen, ja!) har på sistone alltid ett äpple med sig- och en kniv! för "de smakar faktiskt myyyycke bättre om man skär!"
-Beckan var väldigt orolig i början av dagen då Elin inte svarade på sms.. (Elin genomgick en axeloperation igår och sov antagligen) men hon började tydligen jubla när hon till slut fick livstecken.. 

 
De nya matchställen är på väg!
och på grund av de måste vi införa ett nytt spelsätt.. linjerna får tydligen inte få klister på tröjorna, så vi måste börja be våra motståndare att inte röra oss alls.. annars blir vi petade!
eller iaf jag, Amanda skulle bli petad om jag fick (eller inte fick?) klister på tröjan.. ond cirkel! tills Peter kom på "att Amanda är favorit.."
så.... eftersom hon vill rama in sin gamla tröja, så måste vi spela med ramar på oss.. Hur jag nu blev indragen?! våra moståndare kommer va snygga efter en match..
 
 
och så har vi "svikaren", som Pelle kallar henne..
Maurine.. (japp, här ska vi va formella!) aka Mauo, kom och sa hejdå. Tejen lämnar oss för andra sidan världen! Tror att hon sitter på planet i skrivande stund.. hoppas du får de härligt! skicka lite livstecken då o då!

  
Hon hälsar förresten att hon kommer tillbaka bara när vi spelar i div.2.. så där får vi väl avgöra om vi vill se henne igen eller inte!
Ha de bäst tjejen!!

Dagens...

Grattis går till Sandra!! 
 
       

Hoppas du får en härlig dag, med massa ballonger (ja har sett ett visst skåp på fb..) o gott!

/Martina

RSS 2.0