Maddes visdomsord

tyvärr uppstod det lite tekniska problem, så överraskningen får vänta lite till! men inte länge, de lovar ja!

däremot så har vår bästa gästbloggare (andra inlägget nu ju!) skickat in en text till, för lite extra tagg till helgens matcher!

"Tjatja bloggen!
Ni måste bara få veta va jag tänkte på idag! Vi tar det från början! Jag satt i sängen och pluggade/kollade på tv, ja ni vet så man gör när man måste men inte vill plugga. Dörren till
mitt rum va öppet och helt plötsligt kommer doften, en doft som gjorde mig så SJUKT taggad! Ja vad va då denna doft? Jo det va doften av apelsin! Någon troligen mamma eller Beccan satt på nedervåningen och åt apelsin. Då kanske ni tänker er att jag gick ner för att äta lite, men icke för vem har världens träningsvärk i rumpa och lår? Så jag fick sitta uppe på rummet och dofta mig in i tankarna av att det va match! Ja med allt detta sagt så vill jag påminna om att det snart är match och då kommer våra älskade apelsiner! Titta bara på skå matchen vi hade ju hur mycket energi som helst efter att vi åt dem. Så tack apelsiner och tack Inger för de goda apelsinerna som gör oss så bra på planen!

Tack och hej från mig/Madde"


                              

/Martina


ojojoj, nåt är på gång!!

Snart så!!

Jag o Amanda har klurat på en sak ett tag.. och nu så...
förhoppningsvis inom några timmar, så kommer det införas en ny spännande nyhet här på bloggen!!

Håll utkik!! (nej Madde, du behöver inte kolla in varje halvtimma, ja kan smsa dig när de är klart ;P )
     





            



/Martina


Inspirationen till Lollostegen!

För de som inte sett de så har vårt förråd (Ågrens tredje hem) blivit lite uppfixat, tack vare lite tillökning. .

         
och nej, nu syftade jag inte på checken, utan på den där röda saken..

                            

Vi fick ett vykort för ett tag sen.. Från Lollo, som lämnade oss för en längre "semester" (jobb egentligen, men på facebook ser vi bara hennes härliga bad-skoj-utflyktsbilder.. nej nej vi blir inte lite avis.....) på Cypern!
hursomhelst!!
Vykortet var jättefint och texten underbar, tack Lollo!
vi saknar dig, ska du veta!

så här har vi lite bilder till dig också!

        

       




känsliga tittare varnas för följande bild...

       



så.. vad saknar du mest? ;)

/Martina

p.s, japp, vi kör fortf Lollostegen, du kan va lugn!


ny säsong= nya grattis!!

           

GRATTIS MELICA!!!!!

Melica är ju bland de äldsta, så hon firar på ett mer vuxet sätt tydligen.. dvs genom att skriva tenta!
Vi hoppas både den och hela dagen gick bra :)
Vi saknar dig, komsi komsi till hallen!

/Martina

Måndag, och en ny härlig vecka!

Go'kväll!

Nyligen hemkommen från träning i Eriksdal. Mycket folk nere, kul! (även jag som haft en liten formsvacka såhär i början på säsongen var nere...)

Idag har jag två extremt viktiga saker att ta upp:

1. Imorgon är det inte vilken dag som helst. Allas vår favorit, som ställer upp och skriker sig hes i enmansklack om så behövs (gärna med ett "KOMIGEN BAJEN!!!!" när hon entrar hallen inför, eller under, match) och som nog har minst ben av alla hammarbyare i världen - MELICA LIDBERG - fyller nämligen år. Kvinnan fyller 21 och får i och med morgondagen legalt inhandla alkoholhaltiga drycker även over there, så att säga. Jag räknar med att ALLA som läser detta, och en hel del andra såklart, kommer ihåg att uppmärksamma sparven på hennes FÖDELSEDAG! Jag ska iallafall.

2. Peter har lovat att coacha i klänning på söndag. (Inga undanflykter nu! Helst grön-vit, men leopardmönstrat kan va okej också, om den grön-vita ligger i smutstvätten.)

Det var alles för idag! Sov gott folk!

//AM

Kokande Eriksdal

Igår fick jag, Lina och Maria(och Martina men hon är självskriven sen ååår tillbaka vår bajentini) den fina uppgiften att klistra reklam innan herrmatchen. Inte för att vi fick göra så mycket, men att försöka få bort alla luftbubblor och tejpa är banne mig inte helt lätt...Maria var proffs med moppen(dvs för att trycka ut luften), Lina pro på tejpning och jag måste säga att jag klippte av tejpen ganska fint också.

Sen satt vi och väntade på att matchen skulle börja. Så vips var det helt smockat i hallen! Och vilket drag. 1500 personer, varav en sjungande, skrikande, glödande, bajenklack på ena halva långsidan. Maffigt värre.

                                                    

Det kan tilläggas att det var väldigt kul att sitta bredvid Sofia(för er som har missat detta så är det vår nya linjekollega). Jag kan lova att hon skrek minst lika högt och svor så det osade åt allt som man kunde svära åt, som bajenklacken. Mycket underhållande!

Sen är det här med mobiltelefoner väldigt viktigt...har man inte batterier så varför inte ladda den UNDER matchen. Bra där Sofia!

Värt att nämnas är också att Martina var publikvärd igår, med en gammal publikvärdströja då de nya inte hade kommit, och att det på ryggen på denna stod "Publikvärd"(vinkar med fingrarna " ")Hm vad är en så kallad "publikvärd..?"

Nu hoppas vi att vi lyckades ragga publik till AIK-derbyt den nionde. Alla bajenfans: kom och heja på oss också. För med sån stämning går det inte att förlora!


/Amanda

[fraiday-kandi]

-Jessica hälsar att hon säljer salami. och att den som inte köper blir bänkad nästa match. kan de va gången som vi får se Peter spela (i peruk såklart)?
 
-Den här veckan har vi lärt oss att man, förutom Carro, inte får släppa Ylva ur sikte heller.. detta för att hon tydligen faller pladask när hon får gå lite själv, som vi upptäckte i onsdags efter styrketräningen.
 
                      

 
 
-och så har vi tydligen en tvkändis bland oss!!
ryktet säger att man ska kunna se en viss Melica vid 05:10...
        http://www.kanal5play.se/program/play/4stjarnorsmiddag-s01e12


Ses ikväll tjejer!!
/Martina

äntligen funkade det att tjata ;)

"Okej eftersom våra bloggare är lite sega på att uppdatera div 3 matchen så får väl jag göra det!
Det var söndag, klockan var 14:26 och jag skulle hämta Martina, Hanna och Amanda för att börja den långa färden ut till Ekerö!
Vi skulle spela vår premiär match mot nykomlingarna skå, ett ungt lag med pigga ben!
Resan dit gick iaf super förutom att Hanna satt och klappade sin häst, en häst som lever i hennes telefon! Ja jag vet hon är lite speciell den flickan:)
Men vi kom fram till en hall eller ska vi kalla det hall? Peter berättade att han har spelat där med hans junior killar som va födda på stenåldern, så ny va hallen inte!
Sist men inte mist kom Lina till hallen och även en dam med nyckel in:) morfar och Åke började genast inspektera hallen, kollade planen men även målen!
Alla flickor byte om och började springa, matchen närmade sig men det var segt i huvudet!
När väl matchen började var det segt det kändes som ännu en dag på jobbet! Vi gick till halvlek med 10-10! Ingen var riktigt nöjd, vi vet att vi kan bättre och så skulle det bli.
Efter lite ord från Peter gick vi ut på planen men en ny inställning. Vi började smälla på i försvar och började kämpa i anfallen. Vi gjorde mål efter mål och Carro tog boll efter boll! Skå bestämmer sig för att punkta bort vänster och mitt nio vilket gav högerkanten stora luckor! Målen bara strömmade in:)
Efter allt detta positiva i andra halvlek slutade matchen med en go vinst till Hammarby, 14-29! Seger i både div 4 och 3 jag säger bara bra jobbat tjejer! Visa våra stora Bajen hjärtan så vinner vi båda serierna!
Även om det är långt kvar till match igen så vill jag bara säga till alla kära och fina flickor att komma ner till träningen för det är där vi bygger upp det starka laget! För att vi ska kunna vinna båda serierna så måste alla komma ner och träna. Det blir roligare ju fler vi är:) Så gör som jag säger, träna massor så kommer vi vinna serierna:)

Tack och hej från mig/Madde"




man kan ju tillägga att Madde faktiskt gjorde på lobb ;)

Rapport nummer ett: Tungelsta - Bajen

Kort och gott: Seger. Matchen slutade 13-15, vi borde (enligt min åsikt) vunnit med säg en 10 bollar iallafall, men så blev det inte. Men en vinst är alltid en vinst! En axel ur led, en huvudsmäll och lite andra småskavanker kostade det (plus en låååång resa ända ut till Tungelsta), men det var det värt!

//AM

Seriepremiär!

Imorgon inleder vi säsongen 11/12 med två bortamatcher:

Div.4 Hammarby-Tungelsta kl 13.00

Div.3 Hammarby-Skå kl. 16.45


Nu kööör vi!



/Amanda

Överraskningen!

För de som har haft koll på gästboken så vet ni säkert att det ryktades om en överraskning på fredagsträningen, och glädjande nog så var ryktet sant! Vi spekulerade vilt i vad överraskningen kunde vara, och Madde hade letat överallt hemma men inte hittat någonting alls. Inte ens i bilen.. 

Så vid träningens slut kom då vår lagledar-Inger med stora kartonger fyllda med tårta! Och inte vilken tårta som helst utan de allra finaste bajentårtorna!




Tack så mycket Inger!

Inger, som förutom att bjuda oss på grattis-tårta efter vinsten i Södra dalarnas cup (SD-guld som vi kallade det), är vår supercoola lagledare med full koll på allt. Jag tror att jag talar för alla när jag vill säga tack för att du fixar allt runt omkring, tex resor(några exempel bortamatchen mot Mariehamn förra säsongen, Dj-SM, och nu Södra dalarnas cup) och att ordna aktiviteter som laserdom och boda borg. Vad skulle vi göra utan dina påsar med frukt, nötter, russin och kex!

Dessutom är hon den som alltid peppar oss ute i löparspåret, och inte nog med det; idag har hon genomfört halvmaran! Grymt jobbat!

/Amanda

DOMS

Med titeln menar jag INTE "deras" på dagisspråk, utan DOMS som i delayed onset muscle soreness. Och för alla er ovetande där ute så kan jag meddela att det är den engelska termen för TRÄNINGSVÄRK! Alla har vi känt den någon gång, för min egen del var den inte nådig efter förra veckans fysträning.. Får se om det går bättre den här veckan.

Det finns någon slags sjuklig tillfredsställelse i att vakna dagarna efter en träning och knappt komma ur sängen. Att gå på toa är mer eller mindre omöjligt och att gå nerför trapporna när man ska hemifrån är tortyr. Men hur kommer det sig att man drabbas av detta både-bra-och-dåligt-på-samma-gång-onda?

Träningsvärk beror inte på att musklerna har gått sönder. Inte ens lite! (så att skylla på träningsvärk när man inte pallar göra några fler utfallssteg är ingen idé) Det som händer är att muskelcellerna förändras och anpassar sig till större påfrestningar. Förändringarna är ett led i bildandet av nya sarkomerer. Sarkomererna finns i muskelcellerna och är det som gör så muskeln drar ihop sig, och fler sarkomerer = fler grejer som drar ihop sig = starkare muskel. Värst träningsvärk får man av excentrisk träning, alltså träning där muskeln jobbar under förlängning, typ bromsar en rörelse (som när man går nerför en trappa, eller håller emot på väg ner när man gör situps). Man brukar känna av det här härliga påhittet ungefär 1-3 dygn efter träning, och tyvärr är det sant som dom säger: Träning gör att det går över fortare.

Man kan skriva hur mycket som helst, men det är inte så spännande, så jag nöjer mig såhär. Vi ses imorgon, den som får mest träningsvärk vinner!

//AM


vi har fått en ny idé för ett tvprogram...

Blond mittnia söker....
nr 19... (i icke nämnt lag!)

och till en viss pojkvän!!

ifall Carros pojkvän skulle sakna henne...

till en viss förälder...

eftersom Maurines mamma har frågat lite om bloggen så får hon ett helt eget inlägg!
Hej hej!!

HEDEMORA, here we are

VI ÄR I f#&%!*g SEMI!!!!

nu ska jag berätta om hur vi kom dit ...
Det började med att vi skulle samlas kl 16.00 i Eriksdal igår, 16.20 var vi självklart fortfarande kvar där.. Kom tillslut iväg i fyra olika bilar och Fredrika var med! Framme i Hedemora åt vi på stadshotellet sedan åkte vi till vandrarhemmet. Eftersom folk (iaf vår guide hit) här säger att det inte finns nå spöken förutom folket från Sthlm så har vi fått ett helt eget hus för oss själva!
Alla rum har namn o bilder från olika artister.. Bob Marley, Elvis, Kiss, Beatles bland andra! (Bilder kommer!)
Eftersom Julia Ågren valde att hänga lite med hennes smyg(!?!)kärlek Pilfalk på sitt jobb (säger hon) så åkte hon tåg och anlände till slut även hon! Alla på plats och det var dags att sova.. Efter en del skratt, fnitter och tunga steg i korridoren (Madde må va minst i laget men hon låter som en bunt elefanter när hon går) så blev det tyst..
Klockan 6.29 ringde alarmen imorse och en del mindre pigga tjejer kom till slut upp för frukosten..
Första matchen var kl 9 i en hall långt bort mitt i ingenstans typ.. eller, det fanns en del hus men inte mycket folk.. förutom en kille i gul Corvette (korv-ääät som Peter fint säger) som åkte runt runt runt..
hursomhelst!! första matchen.. Hammarby- Ludvika..
det var en seg start men man kunde ändå se att det fanns nåt.. det blev en del fel men det kändes som att vi va någorlunda lugna ändå..
"i halvlek tog vi av oss nattlinnena, klistrade på o började spela" är vad Peter först säger..
24-11 slutade det med och vi va på gång!
Inför andra matchen steg nervositeten då vi insåg att det egentligen skulle bli de avgörande inför morgondagen (främst sovmorgonen iaf).. Hammarby- Strand..
Dom hann ta ledningen med 2-3 bollar innan vi satte igång ordentligt och ledde hela matchen igenom, även om inte stort.. Det var jämnt i början men "när vi lärde känna dom lite, började läsa av dom och va dom va ute efter så fick vi bättre försvar och.. det blev lite hat, lite fult o slag.. de va de som fick mig o tända till" säger Sandra som i slutet satte 2-3 mål på slutet.. I sista min fick deras målvakt rött kort och en av deras utespelare fick ställa sig i mål.. det var nog ingen som var avis, då vi hann med både en straff och ett spelmål under hennes tid i buren!
18-10 slutade det
Efter lunch och lite kort vila var det dags för tredje matchen, Almunge- Hammarby.
Det blev en rätt seg match och vi var inte på topp.. Vi gick ner i deras tempo men kom igång lite mer i andra halvlek, från 2-10 vid halvtidsvila till 4-23, som det slutade och vi är som sagt i A-SEMIFINAL!!
dusch, middag och snackshandling följde..'
Titta va vi hitta bland kakorna!
Fångarna på fortet för vissa...
"de här är de värsta jag sett".. "dom är värre än Beckan o Elin!!"
de här tillhör 2 tjejer, inte hela laget!
/Martina med hjälp av Julia o Sandra
förresten..
Peter går ut ur rummet där jag o Ågren sitter o skriver här o mumlar..
"alltså vinner ni inte imorgon.. då får ni stryk.. eller, jag äter upp allt ert godis.."



DERBY

Usch och fy och blä! Alltså seriöst, hur schysst är det egentligen?! Rymmer från jobbet för att se Bajen spöa Bolton i DM, men vad händer? Man kommer därifrån med huvudvärk, stressmage och en sur förlust i bagaget. Fast förlust vet jag inte om jag skulle kalla det ändå, för det var jämt, lika-förlängning-torsk (ni vet), och spelmässigt tyckte jag nog ändå att vi var bättre. Sådeså!

Tänkte inte skriva någon roman och matchreferat och sånt, men vill passa på att lyfta fram några av matchens höjdpunkter:
1. Mau va asbra och gjorde typ en miljard mål
2. Madde gjorde världens snyggaste returräddning på en av Annas räddningar
3. Sandras skott från halva plan precis innan avblåsning och matchen var slut, hade det varit på rätt sida blåset hade det varit årets mål typ, rätt upp i krysset

Men bra gjort tycker jag. Sen är det svårt det där, med vilka som är vilka och sånt. Jag menar i Bajen finns ett antal före detta boltonspelare, och i Bolton spelar massa gamla bajenföredettingar. Så EGENTLIGEN var det ju nästan samma lag och bara träningsmatch som i slutet på vilken träning som helst, typ. Eh... Ah. Vi lämnar det där. Men nästa gång, när det är på riktigt, så vinner Bajen såklart.


Go'natt!

//Anna-Maria

Inför Hedemora

För de som inte sett lagsidan..

9 sept kl 16.00 träffas vi (ni som ska spela cupen) utanför Eriksdalshallen för resa till Hedemora.
Vi kommer åka med 4 st bilar, Peter, Anna, Mau och Madde.

Ta med:
Matchställ båda ställen.
Träningsställ
Overall
Handduk
Handbollsskor
Joggingskor
Vattenflaska
Andra förnödenheter som ni behöver, ni vet själva.
(sängkläder behövs inte tas med)
När kommer vi hem??
När vi vunnit A- FINALEN!!!!





Tillägg: den som har en dator med tillhörande internet kan ju gärna få ta med sig de (eller även bara internetdosan så tar jag med mig  min dator) så att vi kan uppdatera därifrån.. nån?
och ja tjejer.. ni kan va lugna, min kamera kommer åka me! :)

/Martina


Fel kompis..?

Go'kväll kära vänner. Och hej på er jag inte känner så bra också. Kom hem och va tvungen att fatta ett mycket svårt beslut: Duscha först eller premiärblogga först. Eftersom allt här i livet handlar om att prioritera valde jag det sistnämnda (oroa er inte, jag SKA duscha, sen). Jag ska ta historien från början:

Den 17 januari 1990 föddes en liten flicka... (Jag hoppar några år framåt i tiden så jag kommer in i duschen innan jag har torkat fast i stolen) Anna-Maria började spela handboll (blablabla), och efter några turer fram och tillbaka är hon nu tillbaka i Hammarby. Anna-Maria är alltså jag. Idag tog jag med mig en kompis till träningen, hon va lite sugen på att testa det här med handboll, och visst var hon välkommen. Hon har alltså inte spelat förut, men pysslar en del med annan träning (en del KAN vara årets underdrift, men nu ska vi inte haka upp oss på detaljer). Vi kommer till träningen, ska ut och springa och jag blir grovt ifrånsprungen. Sen ska vi träna i hall. Då kastar Sofia, min så kallade kompis, bättre än jag, både hårdare, längre och med bättre precision. Wtf? Nu tänker kvinnan komma tillbaka på onsdag och fysträna med oss, kommer ju bli mosad där också, för Sofia är stark som en björn. Eller som Pippi. Pippi, för er som inte vet det, är tjejen som kan lyfta en hel häst. Så stark är nästan Sofia också, alltså, om det inte framgick. Så nu är ju alltså frågan vad jag har ställt till med. Peter sa redan när vi hade varit ute och sprungit att jag hade tagit med mig fel kompis, jag höll väl inte med helt och hållet då, men nu vetefasen alltså... Kanske hade han rätt ändå. Hujedamej!

Hittade ingen bra bild på Sofia, men jag tog ett par på Pippi istället, eftersom det är nästan likasamma:


Här är hon på riktigt..                                                          ...Och här lyfter hon hästen! (Hittade inte någon bild på när hon gör det på riktigt...)


Tänkte avsluta med några av dagens lärdomar:
1. Samsung är världens största företag (enligt Peter)
2. Det är svårt att knäppa med fingrarna när man har tagit klister på dom
3. Det finns en ort i Sverige som heter Upplandskiruna (eller hur var det?)

Det var alles för ikväll, nu är det duschen som gäller! (nej, jag har INTE glömt att jag måste duscha innan jag går och lägger mig)

//Anna-Maria

Melica har satt ribban högt

                        

Såhär ska man se ut när man sitter på läktaren och hejar på oss!! (vilken grimas är frivilligt)

Melica har förövrigt sagt att hon ska bli vår största supporter den här säsongen!! :)

/Martina

nytt inför 2011/2012

Vi har införskaffat en ny spelarstil inför den kommande säsongen..

Vi ska spela mer liggande handboll,

                   

(speciellt Lina eftersom hon gör så många mål)



och så ska vi inte alltid ha alla skor på oss..
                    

detta för att våra motståndare ska börja med ett annat försvar, dvs..
balett!!
                    


/Martina
p.s i nästa inlägg ska vi lära oss hur man ska se ut på läktaren när man hejar på oss!

Det många verkar ha väntat på!

Som många som följer oss har märkt så har vi fått lite nya spelare..
Då dom inte varit med så pass länge än har jag bett Julia Ågren skriva lite om dessa tjejer, då dom haft oturen att spela med henne tidigare.. (Ågren har inte heller varit så snabbt med att skriva några rader, antagligen för att hon är avis över att inte få ett eget inlägg)..

men nu, äntligen!!

"Två nya stjärnor välkomnas till Hammarby. Dem båda kommer från Tomba (som Peter brukar säga ..) dem båda vet hur man ska tillföra ett glatt humör och vilja i ett lag! De kommer inte bli svårt att ändra deras blåvita hjärtan till grönvita



Carro!!
                  
Caroline Björkstrand, målvakt!!!
Lite kort om Caroline, hon är inte kortare än MaddeH och hon är en mur i målet! Hon vägrar stoppas av en stenhård boll i ansiktet och är alltid- och då menar jag verkligen ALLTID- på topp! Hon hittar väldigt bra på söder efter en springrunda runt årstaviken...



och så.. Sandra!
                  
Sandra Nagy, vart ska vi börja! Snabb som blixten och en handbollsteknik som är guld värd! Plaserar våra linjer perfekt och har ett skott som alltid sitter (förutom på Carro, som vet hennes favvohörn).. Hon vågar inte heller kolla på Carro när hon ska lägga straff på henne ;)  Hon kan även flamsa och köra Ågrenbus" (de har vi nog redan börjat märka!)


Tjejer, välkomna till Hammarby!



/Martina

till Peter

En blondin kommer farande i sin sportbil o blir stoppad av en kvinnlig blond polis.
- Kan jag få se körkortet.
Blondinen letar i handväskan och säger stressat:
- Hur ser det ut?
- Fyrkantigt och så är det en bild på dig, säger polisen.
Blondinen hittar en fyrkantig spegel och räcker över den.
Polisen tittar på den, lämnar tillbaka spegeln o säger:
- Det är OK, du kan åka. Jag visste inte att du också var polis...


RSS 2.0