Kom ihåg att skratta och njuta

 

Jag vet inte riktigt vad jag vill komma åt med de här inlägget. Jag hittade den här bloggen via olika länkningar på facebook för ett tag sen och inlägget fick mig att stanna till en stund.. Förhoppningsvis tycker ni också om den!

"En av mina största farhågor är att den dagen jag väl summerar min handbollskarriär då inser hur ofta jag har glömt bort att njuta. Det händer att jag beklagar mig över en morgonträning, en helgträning, en bortamatch annandagen (juldagen är en klassisk festdag i Lund, min anm.) och så vidare. När brorsan hör mig gnälla det gnället så tänder han på alla cylindrar. ”För helvete, det är ditt jobb. Du är betald för att spela handboll. Tänk på oss knegare som stiger upp i ottan varje vardag”. Och han har såklart rätt, brorsan. Min passion är mitt jobb och för det ska jag vara jävligt tacksam. Det är alldeles för ofta som man glömmer bort att glädjas.

Igår spelade vi match i Kristianstad Arena och åkte på stryk med 29-21. Det finns väl egentligen inte så mycket att säga om matchen. Vi krigar, går runt på få man, leder med 14-12 en bit in i andra när sedan tar krafterna slut. IFK Kristianstad gör fem raka mål, får medvind och musten går ur oss. När man förlorat är man nedstämd, besviken och arg. Som man ska vara. Det är märkligt, man vänjer sig aldrig vid känslan av att förlora. Inte av känslan att vinna heller för den delen.

Efter matchen tog jag en snabb dusch och satte jag mig ner i min ensamhet i hallen för att sortera intrycken från kvällen. Några meter från mig pratade Nermin i telefon. Nermin, som har ett förflutet i allsvenska Hästö IF, har ryckt in för att avlasta oss då vi för tillfället har en, minst sagt, diger skadelista. Jag vet inte vem Nermin snackade med men jag hörde honom säga något i stil med: ”Klart man är jäkligt besviken, men samtidigt känner jag mig extremt glad för att få ha upplevt den här stämningen i Kristianstad Arena. Det är den roligaste bortamatchen jag någonsin spelat”.

Nermins ord fungerar som en påminnelse om hur priviligierad man är som elitidrottare och hur få förunnat det är att få uppleva det vi får uppleva. Saker som man med tiden börja ta för givet. Visst, det ligger mycket tid och slit bakom men pay-offen gör mödan värd – alla dagar i veckan. Och kanske blir det aldrig så påtagligt som i Kristianstad Arena. Stämningen, atmosfären där är avundsvärd. Därmed inte sagt orättvis. När hallen släcks ner, musiken drar igång och 3 600 personer börjar att klappa taktfast så reser sig varenda hårstrå på min kropp. Det är inte så att jag inte unnar killarna i IFK Kristianstad den enorma backningen man har i sin stad. Det är bara det att jag önskade att alla skulle haft den. För det förtjänar vi.

Snart ska jag in och träffa polarna i laget – och njuta."

 

Killens blogg hittar ni här

 

Nej, vi är inte elitidrottare. Men den här sporten vi älskar så mycket ger oss väääldigt mycket.  Kanske en del tårar, men så mycket skratt, glädje och minne också. Sånt vi behöver njuta mer av!
Tjejer, ni är underbara!

 

 

 

/Martina


Härliga bilder

Här kommer flera härliga bilder från matchen igår Hammarby-Gustavsberg. Vi vill tacka Michael Asplund som var med under hela matchen och fotade!


 
/18

Hamarby - Gustavsberg

Igår lirade Hammarby herrar + damer div 3 i Eriksdal och båda lagen fick gå hem och lägga sig som vinnare! Att det är den jäkla bästa känslan i världen, va?! Man utsätter sig för mycket i sporten, ibland går det olidligt tungt och den absolut absolut värsta känslan måste nog vara att förlora. Men att vinna!!! Det finns inget bättre.
 
Måste även ge ett stort plus till den underbart söta farbrorn som satt kvar på bajenfans-läktaren och kollade vår match. När vi spelade "Just idag är jag stark" ställde han sig upp och stod med handen på hjärtat hela låten. Det är hjärta det!
 
Slutligen kan jag tipsa om vår hemsida på hammarbyhandboll.se, där truppen blivit uppdaterad med spelarbilder - vilka fagra damer vi är!
 
 
/5

Notlob-Hammarby!

Ja som ni kanske sett så vanns Hammarby sin match mot Notlob, bra jobbat! Vi som var där och såg matchen fick se ett starkt lag som tappade några bollar i försvar. Men vad gör det? Vi släppte in 14 bollar, 6 i första, 7 i andra.

Julia, ni vet hon som hela tiden pratar om bajs och hela tiden fixar sina trosor valde att ta med matsäck till hallen. Något som inte uppskattades av alla, makrill!!!!!! Alltså hur kan man äta de? Hon är känd i laget för att släppa sig lite för ofta, så makrill gör ju inte den doften bättre. Hmm någon som har förslag på mat till jullan så hennes gaser får en ljuvligare doft?

Juste en annan rolig nyhet som alla kanske inte hängt med på är att Freddan är tillbaka! Otroligt roligt, en pigg och glad spelare som vi har saknat! Även vår morfar är tillbaka på läktaren, även det jätte roligt. Så vi från bloggen hälsar Freddan och morfar tillbaka till hallen!

//Madde


Haffa Runa kanske?

Frågan vi inte fick besvarad i veckans cosmo var om Runa var singel? Kanske skulle ta och lägga in en stöt? Ni vet "kaninvakt"? Lite ensamtid när dolken är och tränar, jag och Runa, eller?


Big size

Köpte lite nya saker i dag, ett par nya skor och en blå ryggsäck blev det. Tycker alla i laget borde skaffa sig!


Frågestund!

Nu till vad alla har väntat på! Ni vet när man sitter hemma och försöker finna modet till att fråga den fråga man vill ställa, sen kommer tillfället för att fråga och man backar ur, det blir för pinsamt... Så nu ska vi lätta på era hjärtan, ni ska få ställa dom frågor ni hela tiden velat få svar på. Ingen fråga är för liten, ingen fråga är för stor och ingen fråga är för dum.

Blir lite som när man gick i lågstadiet och bad en kompis fråga chans, skillnaden nu är att du kan vara helt anonym men ändå få svar. Herregud kan det bli bättre än såhär? Så gott folk ställ nu den fråga du har inom dig, lätta på hjärta och känn dig fri att fråga just din fråga till laget/spelarna/ledarna!


Madde har varit i farten igen

Vad menar du nu Madde?


Givmilda Ica

Är det Madde som är marknadschef för Ica maxi i Nacka?!


Gissa vem!?

Mycket bra träning tjejer!


RSS 2.0