Matchen på andra sidan vattnet

Ett bloggfyrverkeri är utlovat och vi börjar med lite mer info från ålandsresan. Tyvärr kunde ju inte hela truppen följa med, och vi lyckliga som fick genomföra denna resa vill gärna dela med oss av vad som egentligen hände.


RESAN

Efter den sura förlusten mot lidingölaget var det skönt att åka hem och packa om väskan för att sedan på direkten få ge sig iväg på ett "revansch tåg". Det fanns bara en sak som gällde: Mariehamn skulle få spö.

Så satte vi oss i bilarna och körde iväg. Mamma broberg körde Carro, madde målis, mig själv och broberg säkert till grisslehamn där Eckerölinjens stolthet väntade.  "Vi kör på vatten"-Carro när vi körde över landgången. Peter roade sig med att de olika bildäcken var markerade med olika frukt och grönsaker; så att man skulle minnas var man ställde bilen. Sen blev det en gungig måltid och en tripp genom taxfreen för att spana på det man skulle köpa på hemvägen.  Båtresan tog ca 2 timmar och det gungade som sagt rejält.

På båten fanns en massa spel av olika slag, bla ett sånt där när man ska dra i en spak och försöka få tre likadana symboler i rad. Broberg blev riktigt spelberoende av den där maskinen och matade den med mynt för att få ut jackpotten. Men båten har ingen lag och hon bad Madde vakta maskinen medan hon sprang på damrummet. Madde slog till och fortsatte spela. Pling och så vann hon 80 spänn. Broberg blev mycket glad när hon kom tillbaka och insåg att allt hennes matan var förgäves och madde fick storvinsten på HENNES spel. Sen skulle hon dessutom försöka köpa sig en läsk i en automat. Det var helt klart inte hennes båtresa då maskinen vägrade att ta emot hennes pengar och släppa ifrån sig någon läskburk så istället tog Madde tian, stoppade in den i maskinen och ut kom burken.  Tur att vi har dig Madde!

Sen var det bara att leta reda på päronet och bilarna för ca 40 min bilresa till hotellet.

Väldigt fantsifullt blev vi rumsindelade efter position. P:na hoppades nog att det skulle bli lite taktikdiskussioner på rummen- vilket det också blev.  Jag och Martina drog vinstlotten eftersom vi fick sova två medan alla andra fick sova tre. Vi linjer är ju inte vana vid utrymme så det var rena lyxen(här syftar jag på att vi ständigt måste stå och bråttas med folk. Inget personal space här inte) 

Den sena kvällen ägnades åt att kolla på vår förra match mot lindingölaget- den som vi vann med 17 bollar. Alla skrek och skrattade över att se sig själv på tv. Vissa med händerna för ögonen. Andra väldigt entusiastiska.

- Jag är på tv!!

Vi somnade gott och taggade för morgondagens utmaningar- åtminstone i rum 210.  

Forts i nästa inlägg!

/Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0